Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netГрб места Војвода Степа


ВОЈВОДА СТЕПА
(6. април 2002.)

РАДОВАН КАРАЏИЋ - ПОНОС СРБСКОГ РОДА!


Председник др. Радован Караџић

    Уз Божију помоћ, 6. априла 2002. године, у сали Ловачког друштва у Војвода Степи одржано је предавање на тему Радован Караџић – понос србског рода. Организатори овог сабрања србских родољуба били су браћа и сестре окупљени око национално-православног билтена "Србско преображење".
     Пред неколико десетина присутних беседили су: господин Момир Лазић, члан Удружења књижевника Србије; господин Ненад М. Јовановић, директор Центра за истраживање Православног Монархизма, и господин Младен Обрадовић, главни секретар Отачаственог покрета Образ.Како ред налаже, присутнима се прво обратио господин Лазић истакавшиМомир Лазић велики значај истрајности др Караџића у свом херојском подвигу. Имајући у виду дугогодишње пријатељство између др Караџића и господина Лазића, нико од присутних није могао посумњати у одлучност Радована Караџића у борби за истину и слободу србског народа. Такође, господин Лазић је истакао да постоје редовни контакти са др Караџићем, као и да у листу "Збиља", чији је оснивач и уредник, управо господин Лазић, редовно бивају објављени рукописи хероја србског народа, Радована Караџића.
     Упоредивши др Караџића са великанима србске књижевности, господин Ненад М. Јовановић, директор Центра за истраживање Православног Монархизма, истакао је његову поетску величину, као и витешке особине осврћући се на његову борбу против јудеомасонског поретка, а за Крст Часни и Слободу Златну.
     Господин Младен Обрадовић, главни секретар Отачаственог покрета Образ, осврнуо се на антидржавно деловање невладиних организација, као и на арнаутско дивљање на Светој Србској земљи Косову и Метохији. Хиљаду и три стотине браће и сестара са Косова и Метохије се још увек воде као нестали и све мање људи из владајуће гарнитуре жели да учествује у њиховом проналажењу. Србски народ данас доживаљава колективно страдање, а не само др Радован Караџић и зато је данас "Сваки Србин Радован", закључио је на крају господин Обрадовић.

Бошко Р. МаринковСрпска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Принц Александар Карађорђевић

Кнез Александар Карађорђевић

Иконографска радионица Павловић
веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер