Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ЦАРСКИ МУЧЕНИЦИ
(1918-2018)

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90

czipm.org@gmail.com

РЕЛИГИОЛОШКА НАУЧНА САБРАЊА

   Од 4. до 6. априла 2019, у Београду и на Сребрном језеру код Великог Градишта су одржана два међународна научна сабрања од значаја за српску теолошку, религиолошку и социолошку мисао, а у организацији Форума за религијска питања и Центра за социолошка и антрополошка истраживања Инстутута друштвених наука, кao и у саорганизацији са Одбором за просвету и културу Епархије пожаревачко-браничевске и Југословенским удружењем за научно истраживање религије из Ниша. Главни организатор и најзаслужнији за одржавање ових научних скупова је др Мирко Благојевић, виши научни сарадник и руководилац Форума за религијска питања при Институту друштених наука у Београду.

   У великој сали Института друштвених наука у Београду, 4. априла 2019. је одржан округли сто под називом Српско и руско друштво у социолошким истраживањима. Овај округли сто се организује по трећи пут, а разматрана су истраживања српског и руског друштва из угла социологије религиологије.

   На Сребрном језеру код Великог Градишта, 5. и 4. априла 2019. одржана је, по пети пут, међународна годишња научна конференција под називом: Процеси, трендови, домети и границе религијских промена у савременом свету: (де)секуларизација, постсекуларизација, ревитализација религије – теоријске претпоставке и емпиријски докази.

   На овим научним скуповима је узело учешћа тридесет и пет домаћих и страних научних истраживача из области религиологије, теологије и социологије религије из: Србије, Русије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније, Украјине и Хрватске, који су поднели двадесет и три научна саопштења.

   Поменути научни радници долазе из: Института друштвених наука и масовних комуникација Белгородског државног университета, Социолошког факултета Университета Ломоносов у Москви, Московског института за међународне односе Министарства спољних послова Руске Федерације, Университета Јосипа Јураја Штосмајера у Осијеку, Одбора за социолошке науке Оделења друштвених наука при Академији наука и уметности Босне и Херцеговине, Катедре демографских и миграционих политика Института социјално-политичких истраживања Руске академије наука, Одсека за социологију Философског факултета Университета у Новом Саду, Оделења за социологију при Философском факултету Университета у Београду, Философског факултета у Никшићу Университета Црне Горе, Пермског државног института уметности и културе, Пермског федералног истраживачког центра Уралског оделења Руске академије наука, Института за социолошка и политичко-правна истраживања при Университету Светих Кирила и Методија у Скопљу, Департмана за социологију Философског факултета Университета у Нишу, Катедре за друштвене науке Машинског факултета Университета у Нишу, Харковске државне академији културе и Високе школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре – Сирмијум у Сремској Митровици.

   Издвајамо да су међу учесниима ових међународних интердисциплинарних научних конференција о питањима из домена религиологије, социологије религије и сродних научних дисциплина били и: протојереј-митрофор др Александар Александрович Пелин, руководилац радне групе при Јавној комори Руске Федерације, председник Оделења за односе Цркве и друштва Санкт-Петербургшке епархије и директор Центра етнорелигиозних истраживања; проф.др Раде Кисић, ванредни професор на Катедри за догматику за предмет Екуменско богословље на Православном богословском факултету Университета у Београду; мр Вук Јовановић, професор верске наставе у XIII београдској гимназији и, по благослову Његове Светости Патријарха Српског Иринеја, ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, директор Центра за истраживање православног монархизма.

НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер