Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.net

ЧЕТРДЕСЕТОДНЕВНИ ПАРАСТОС
НАШЕМ ВИСОКОМ ПОКРОВИТЕЉУ
    По древном православном и српском обичају, молитвено је обележен четрдесети дан од упокојења првог Високог Покровитеља Центра за Истраживање Православног Монархизма, Његовог Краљевског Височанства Кнеза Александра Павловог Карађорђевића од Србије и Југославије.

    Четрдесетодневни Парастос нашем приснопамјатном Кнезу и Покровитељу, који се упокојио на Светог Василија Острошког у свом дому у Паризу (погледајте овде) и који је на вечни починак положен 7.(20) маја 2016. на Опленцу (погледајте овде), служен је у руској православној Саборној Цркви Светог Александра Невског у Паризу, на Духовски Понедељак, 7.(20) јуна 2016. године Господње, у присуству многобројних августјејших чланова његове уже и шире породице.

    У овом свештеном и молтвеном чину, испред Краљевског Дома Карађорђевића од Србије и Југославије, учешћа су узели сви чланови Кнежеве уже породице (тј. Млађе – Кнежевске Линије Краљевског Дома Карађорђевића од Србије и Југославије):

   Њено Краљевско Височанство Кнегиња Варвара Карађорђевић од Србије и Југославије (супруга); Његово Краљевско Височанство Кнез Димитрије Карађорђевић од Србије и Југославије (син); Његово Краљевско Височанство Кнез Михаило Карађорђевић од Србије и Југославије (син); Његово Краљевско Височанство Кнез Сергије Карађорђевић од Србије и Југославије (син); Његово Краљевско Височанство Кнез Душан Карађорђевић од Србије и Југославије (син); Њено Краљевско Височанство Кнегиња Јелена Карађорђевић од Србије и Југославије (кћер) и Њено Краљевско Височанство Кнегиња Јелисавета Карађорђевић од Србије и Југославије (сестра).

   Међу осталим многобројним присутним сродницима покојног Кнеза поменимо само следеће представнике најизабранијих европских владарских (владајућих и невладајућих) и аристократских лоза из: Русије, Лихтенштајна, Италије, Велике Британије, Луксембурга, Француске, Немачке и др:

   Њено Краљевско Височанство Принцеза Марија-Пија од Бурбон Парме – рођ. Принцеза од Савоје (бивша супруга); Његово Императорско Височанство Господар Наследник Царевић Велики Кнез Георгиј Михаилович Романов од Русије; Његово Краљевско Височанство Принц Едвард, Војвода од Кента, Гроф од Сент Ендрјуза и Барон од Даунпатрика; Његово Краљевско Височанство Принц Мајкл од Кента; Његово Краљевско Височанство Принц Жан Насау-Вилбург од Луксембурга; Њено Краљевско Височанство Дајен, Грофица од Насауа; Његово Светло Височанство Принц Филип Еразмус од Лихтенштајна; Њено Светло Височанство Принцеза Изабел од Лихтенштајна; Његово Краљевско Височанство Принц Мишел од Орлеана, Краљевић од Француске, Гроф од Евреа; Њено Краљевско Височанство Принцеза Мариа од Орлеана, Војводкиња од Вандома; Његово Краљевско Височанство Принц Шарл-Емануел од Бурбон-Парме; Њено Краљевско Височанство Принцеза Марина од Бурбон-Парме; Њено Краљевско Височанство Принцеза Мишел од Бурбон-Парме; Њено Краљевско Височанство Принцеза Шантал Мари од Бурбон-Парме; Њено Краљевско Височанство Војводкиња Софиа од Виртемберга; Његово Височанство Принц Робин од Зајн-Витгенштајн-Берлебурга; Њено Краљевско Височанство Принцеза Мари-Кристин од Зајн-Витгенштајн-Берлебурга; Његова Екселенција Принц Дон Аугусто Руфо од Калабрије од Принчева од Сциле; Принцеза Сцила Руфо од Калабрије од Принчева од Сциле и др.

   По благослову Његовог Високопреосвештенства Г.Г. Јована (Рентоа), Архиепископа Хариуполиса и Патријарашког Егзарха Руских Православних Цркава у Западној Европи, парастос су слижила двојица свештеника и један ђакон из велелепног париског руског Саборног Храма – задужбине Његовог Императорског Величаснтва Александра II, Императора и Самодршца све Русије.

   Нека би Преблаги Господ примио у рајска насеља витешку и племениту душу нашег Високог Покровитеља, Његовог Краљевског Височанства Кнеза Александра Павловог Карађорђевића од Србије и Југославије!

ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ!НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер