Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.net

ПРАЗНОВАЊЕ СИМЕОНА
МИРОТОЧИВОГ НА ДВОРУ

    Дворски комплекс на Дедињу и славни Бели Двор су, 13.(26) фебруара 2017. године Господње, угостили велики број угледних званица и српских монархиста, а поводом Крсне Славе Удружења ''Краљевина Србија'', Светог Преподобног Симеона Мироточивог.

    Сабранима се, због своје одсутности ради раније преузетих обавеза у иностранству, путем видео везе, обратио покровитељ Удружења, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар Карађорђевић од Србије и Југославије.

    Потом су се званицама, пригодном словом, обратили и г-дин дипл.инж.арх. Драгомир М. Ацовић, КВ, БО1, КЗ2, председавајући Крунског Савета, као и г-дин Марио Мајсторовић, председник Удружења.

    Званице су имале прилику да погледају и пригодни краћи филм о активностима Удружења у предходној години , који је припремио г-дин Урош Парезановић, председник Извршног одбора Удружења.

    У оквиру програма, додељене су Захвалнице Удружења угледним личностима, које су се у поменутом периоду несебично истакле у подршци рада Удружења, као и у сведочењу идеје неопходности васпостављања монархије у Србији.

    Овогодишњи славодобитници су: г-дин Предраг Марковић, КС, БО1, КЗ3; г-дин Александар Братковић и г-дин Срба Јовановић.

    У свечаном делу програма су учешћа узели камерни састав ''Саборна зора'' и дечији хор ''Орлићи'' из Батајнице, који је на јуриш заузео срца свију присутних својом неодољивошћу и изузетно високим квалитетом интерпретације српских и руских духовних и родољубивих песама.

    Иначе, речени програм је отпочео маестралном изведбом оригиналне верзије химне Србије, коју је отпевала г-ђа Мирјана Бегенишић.

    Званице су имале и прилику да погледају изложбу ''Хералдика Карађорђевог дома'', као и да се послуже пригодним славским окрепљењем и да проведу време у пријатној атмосфери и душеполезном разговору.

    Славском пријему је присуствовао врло велики број угледних званица из црквеног, културног, медијског, привредног и политичког живота Србије.

    Између већ поменутих и многих других, у славском пријему су учешћа узели и чланови саветодавних тела Круне: г-дин проф. др Драгољуб Кавран, КС, БО1, КЗ3; г-дин Ђурђе Нинковић, КВ, БО1; г-дин Мирослав Гашић, КС, БО1, КЗ3 и г-дин проф. Љубодраг Љ. Грујић , КК, ЈК1, БО2, главни херолд и хералдички уметник Краљевског Дома, канцелар Краљевских ордена и дугогодишњи сарадник Одбора за хералдичке и генеалошке студије Центра за нстраживање православног монархизма.

    Поред других представника дипломатског кора, овај славски пријем су својим присуством увеличали и: Његова Екселенција Шеик Мубарак Фахад Ј.М. Ал-Тани, члан Краљевске Куће Катара и амбасадор Катара у Србији; г-дин Аје Ко Ко, министар саветник при Амбасади Мјанмара, са супругом; г-дин Ани Чијиоке МекХарди, отправник послова при Амбасади Нигерије у Србији и др.

    Међу осталим угледним званицама нашли су се и: г-ђа Алисон Ендруз (ћерка Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине Карађорђевић од Србије и Југославије из првог брака); г-дин Владимир Божовић (саветник председника Владе Србије за регионалну сарадњу и вере); г-дин др Предраг Терзић (градоначелник Краљева); г-дин др вет. Душан Илинчић (председник Општине Коцељева); г-дин мр Радован Калабић (члан Председништва и председник Одбора за дијаспору и односе са Црквом Српске народне партије и познати српски књижевник и историчар); г-дин Драган Рељић (директор Задужбине Краља Петра I на Опленцу) и многи други.

    Испред Центра за Истраживање Православног Монархизма овом пријему су, поред поменутог проф. Грујића, присуствовали и: Часни ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић (директор Центра и председник нашег Одбора за Хералдичке и Генеалошке Студије); г-дин Стефан Д. Стојков (Председник нашег Одбора за Државотворне и Правне Студије) и г-дин Бојан Д. Старчевић (сарадник нашег Одбора за Богословске Студије).

НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер