Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90

czipm.org@gmail.com

ФРАНЦУСКО-РУСКО ГАЛА ВЕЧЕ


    У једном од најлепших и најграндиознијих ентеријера Париза, у салонима Фауст и Опера предивног хотела InterContinental Paris Le Grand, приређено је Француско-руско гала вече, а поводом обележавања три века од успостављања званичних дипломатских односа између Русије и Француске.

    Читав догађај је, заправо, био приређен у знак сећања на сусрет Императора Петра Великог и Краља Луја XV, 16. јуна 1717. у Версају, који је, заправо, представљао званично успостављање дипломатских односа ове две велике европске и светске силе, од којих и данас у великој мери зависи будућност старог континента и света уопште.

    Поменути престижни догађај је приређен на Томиндан, 6.(19) октобра 2017. године Господње, у организацији утицајног Удружења ''Француско-руска алијанса'', али и уз евидентну подршку и учешће владајућих кругова Русије и Француске.

    Ова сјајна и торжествена свечаност је организована под високим покровитељством и у присуству Његовог Превасходства г-дина Валерија Жискара д'Естена, бившег председника Француске (1974—1981), Његове Екселенције г-дина Александра Константиновича Орлова, амбасадора Русије у Француској; Његове Светлости кнеза Александра Александровича Трубецкоја, председника Удружења ''Француско-руска алијанса'' и г-дина Лорана Пултијеа ду Менсила, подпредседника Удружења ''Француско-руска алијанса''.

    Међу угледним званицама ове вечери нашли су се и: Његово Преосвештенство епископ корсунски Г.Г. Нестор (Сиротенко); г-дин Олег Владимирович Рижков, заменик министра културе Русије; г-дин Кристијан Лејрит (префект Корзике); војвода Ајмери Монтескју-Фезенсак д'Артањан (сенатор, посланик Европског парламента и градоначелник Марсана); кнез Константин Муруси (председник Удружења ''Свети Владимир''); гроф Пјотр Петрович Шереметјев (председник Руског музичког друштва – Конзерваторијум ''Рахмањинов'' у Паризу); гроф Сергеј Капнист (председник Црвеног Крста Русије); гроф Сергеј де Пахлен; г-ђа Хелен Карер д'Енкаус (стални секретар Француске академије); г-дин Жан-Лук Шафхаузер (посланик Европског парламента); г-дин Иван Блот (бивши посланик); г-ђа Екатерина Солоницкаја (директор Руског центра за науку и културу у Паризу); г-дин Бернар Лозе (посланик Европског парламента и копредседник Евроазијске народне скупштине); г-дин дипл.инж. Александар О. Ђурђев (председник Српске Лиге); г-дин дипл.инж.арх. Горан Миленковић (генерални секретар Српске Лиге); г-ђа др Каролина Галактерос-Лухтенберг (руководилац Института за напредне студије националне одбране и геополитички стручњак за Балкан); г-дин Ришар Китајев (градоначелник Горда и председник Удружења Париз-Берлин-Москва); г-дин Пјер де Фермор (председник Друштва пријатеља Светониколајевске Саборне Цркве у Ници); г-дин Дидије Видал (главни уредник La Lettre Diplomatique, ревије за међународне и дипломатске односе); г-дин проф.др Оливије Ескапе (главни тужилац Париза, вице-декан Факултета канонског права Католичког института у Паризу, професор политичких наука на Университету ''Жан Мулен'' у Лиону и уредник телевизије KTOTV у Паризу); г-ђа Бенедикт Гастинел (шеф Мисије Малтешког реда при Европској Унији); г-дин Александар Звјагинцев (подпредседник Међународног друштва тужилаца и бивши заменик главног тужиоца Русије); г-дин Аркадиј Ситин (координатор Оквира за програмску сарадњу Савета Европе); г-дин Анри Оливије Дуран де Гросувр (оснивач Удружења Париз-Берлин-Москва) и многи други.

    На позив Његовог Благородија г-дина Анрија Оливијеа Дурана де Гросувра, једног од организатора ове свечаности и француског пријатеља Русије и Србије, међу наведенима, као и међу другим представницима самог крема руског и француског племства, носиоцима културног, политичког и пословног живота Париза и Европе, имао је част да се нађе и директор Центра за истраживање православног монархизма, Часни ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић.

    Будући да је ове вечери било присутно, заиста, море важних и утицајних људи, који су листом изражавали велико интересовање и подршку за Србију и живо интересовање за српску, руску, бугарску и грузинску монархију, вођени су инспиративни разговори о могућности обнове православних монархија и православној монархистичкој идеји, сасвим на трагу мисли великих руских мислилаца и теоретичара православног монархизма и националне идеје, какви су били Иван Лукјанович Солоњевич, Лав Александрович Тихомиров, Иван Александрович Иљин и др.

    Ово вече за памћење је отпочело пригодним француско-руским камерним концертом, којом приликом је наступла г-ђа Едит Бојер, познати француски сопрано, а потом је уследио пригодни коктел уз послужење и аперитив, те наступ фантастичног руског фолклорног састава Кубан.

    Након тога је приређена богата и посебно свечана вечера, састављена од посебно припремљених и послужених руских и француских специјалитета, у раскошној дворани Опера. На почетку вечере су се сабранима обратили и поздравили их председник д'Естен, амбасадор Орлов и кнез Трубецкој.

    Нарочиту пажњу је, наравно, изазвало управо учено, духовито и примерено обраћање председника д'Естена, старине у деведесет и првој години живота. Његово су излгање присутни вишекратно прекидали дугим аплаузима, који буде наду у могућност поправљања и напретка у савременим руско-француским односима, што би, свакако, имало и веома позитивне ефекте на положај Србије и будућност Европе и света.

    Приметно је било и присуство чланова древног гастрономског и енолошког друштва La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, које је вечери дало посебан и препознатљив дух. Поменута сталешка организација у овом виду постоји од 1950. године, али је настављач средњовековног француског Краљевског еснафа пекача гусака из 1248. године, који се кроз векове проширио и на припремање печења од свих врста живине, дивљачи и меса уопште. Данас је посвећено промоцији и развијању финог кулинарства, као и гастрономских вредности и уметности сервирања хране.

    Четврти и коначни чин ове вечери били су разговори окупљених, уз наступ ансамбла Кубан, који је изазивао нескривене изливе овација својим извођењем руске и козачке традиционалне музике.

НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер