Грб Краљевине Србије Грб Центра
ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ

064/ 201 27 26
czipm@yubc.netВелики грб Београда (изображење Dipl.Ing.Arch. Драгомира Ацовића)


ДОДЕЉИВАЊЕ ЗАХВАЛНИЦЕDr. Мирослав К. Костић    О Светоме Апостолу Јакову и Светоме Стефану Српскоме Слепоме, 9. (22.) октобра 2005. године Господње, у 12 сати у Кући Ђуре Јакшића у Скадарској улици у Београду, одржана је свечаност уручивања признања Краљевскога књижевнога клуба ''Карађорђевић'', а под благословом, који је за ову свечаност получен из Свете Српске Царске Лавре Манастира Хиландара.

    Један од овогодишњих славодобитника је и наш сарадник господин Немања Мрђеновић из Сиднеја, чију Захвалницу је (у његово име) примио Ненад М. Јовановић (директор Центра за истраживање Православнога Монархизма). Пошто је заблагодарио на признању, које је Жири XIV конкурса ''Карађорђе и Карађорђевићи'', доделио господину Мрђеновићу (''за изузетни допринос српској културној баштини''), господин Јовановић је позван да сабранима каже пар речи о циљевима и задатцима Центра за истраживање Православнога Монархизма.

    Свечаност додељивања признања је одпочела појем нашега познатога посленика на пољу националне, средњевековне и ренесансне музике, господина Драгана Млађеновића. Програм је водила проф. Љиљана Хаџи-Ђурђевић, помажући Dr. Мирославу К. Костићу (председнику Краљевскога књижевнога клуба ''Карађорђевић''), који де додељивао признања лауреатима.

    Нарочито је дирљив био моменат додељивања Повеље Краљевскога књижевнога клуба ''Карађорђевић'' Школи за децу оштећеног вида из Земуна. Интересантно је да је ова школа, у нека срећнија времена, била под високим покровитељством наших Краљева, а доцније и под покровитељством покојнога Њ.К.В. Краљевића Томислава Карађорђевића. Данас постоје озбиљне најаве да би се овога покровитељства могао да прихвати и Њ.К.В. Кнез Владимир Карађорђевић.

    Иначе, посебно је лепо било то што су славодобитницима, поред признања, додељивани и примерци Светога Писма, а појединима и изванредне уникатне Иконе.СА СВЕЧАНОГА ДОДЕЉИВАЊА ПРИЗНАЊА:Српска Православна Црква

Епархија Рашко-Призренска - најновије информације са Косова - сведочења о терору над Србима

Епархија Западноевропска - Холандија


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Никола и Кнегиња Љиљана Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Руска хералдичка колегија

Словеначко хералдичко друштво

Српски хералдички Интернет магазин ''Глас хералда''

Иконографска радионица Павловић

The American Journal of Russian and Slavic Studies


веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер