Грб Краљевине Србије Грб Центра

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

Facebook
Facebook

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ
Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.net

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА
У БЕОГРАДУ
   На љубазни позив организатора, представник Центра за Истраживање Православног Монархизма, Часни ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, присуствовао је веома значајном скупу - Међународној конференцији "Нова Европа! Париз-Берлин-Москва-Београд".

   Конференцију је, на дан Светог Деспота Стефана Штиљановића, 4.(17) октобра 2014. године Господње, организовала Фондација ''Достојанство'' у Кристалној дворани београдског Хотела ''Хајат''.

   Скуп је, испред организатора, отворио г-дин Мирослав Паровић, а листа осталих учесника је веома импресивна и обухвата стручњаке из области геоплитике, привреде и сродних области, који су у нашу престоницу допутовали из Русије, Аустрије, Италије, Француске и Немачке.

   У речене угледне учеснике се убрајају: г-дин Александар Васиљевич Конузин, бивши амбасадор Русије у Србији; г-ђа Санда Рашковић-Ивић, председник Демократске странке Србије; Гроф Анри Елизе де Монспеј, француски пословни човек у Москви; г-дин Јохан Гуденус, члан Скупштине Града Беча испред Слободарске партије Аустрије; г-дин Маркус Фронхајмер, члан Покрајинског одбора за Баден-Виртенберг Алтернативе за Немачку; г-дин Анри де Гросувр, геополитички аналитичар; г-дин др Ерик Молен, политиколог и редовни професор Университета у Стразбуру; г-дин Драгомир Анђелковић, историчар и политички аналитичар; г-дин др Алесандро Сансони, новинар и публициста; г-дин Жељко Цвијановић, новинар и одговорни уредник портала ''Нови стандард''; г-дин Виктор Варленович Коблановски, помоћник заменика председника Руске државне думе; г-дин Ален Фавалето, потпредседник Форума ''Каролус''; г-дин Мануел Оксенрајтер, новинар и публициста; г-дин проф.др Војин Грковић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду; г-дин Родолф Облер, стручњак за питања безбедности и члан неколико мисија ОЕБС-а; г-дин Бранко Радун, политички аналитичар; г-дин проф.др Зоран Крстић, редовни професор Факултета политичких наука у Београду; г-дин проф.др Љубиша Деспотовић, социолог политике, професор Универзитета ''Мегатренд'' и сарадник Института за политичке студије; г-дин др Андреј Фајгељ, директор Културног центра Новог Сада; г-дин Леонид Владимирович Савин, уредник руског часописа ''Геополитика''; г-дин др Миша Ђурковић, виши научни сарадник Института за европске студије; г-дин Константин Добриловић, члан Скупштине Града Беча испред Слободарске партије Аустрије; г-дин Горан Секуловски, теолог и историчар; г-дин проф.др Ненад Крстић, редовни професор Философског факултета у Новом Саду; г-дин др Бранимир Јовановић, директор Музеја Николе Тесле у Београду и г-дин Слободан Владушић, писац.

   Конференција је одржана са идејом да подржи боље упознавање и удруживање геополитичких мислилаца Русије, Немачке, Италије, Француске и Србије у проналажењу конкретних одговора на нове геополитичке изазове и стварање чврсте сарадње на линији Париз – Берлин – Москва – Београд.

   Између осталог, констатовано је да је последњих година приметна промена политичких околности у Европи. Велике наде полагане у идеју Европске Уније се, у последњим годинама, претварају у разочарања и свеприсутнији еврореализам, који у многим државама кроз различите политичке облике прераста у евроскептицизам. Са друге стране, Русија, као предводница некадашњег источног блока, прешла је пут од девастиране државе, до регионалног и глобалног лидера, који заузима све значајније место у глобалним међудржавним односима.

   Зависност развијених европских држава од природних ресурса, посебно од природног гаса стварају све већу потребу за приближавањем Немачке, Италије, Француске са Русијом и креирање трајног споразума и сарадње. Пројекти Северни и Јужни ток представљају праве примере нове сарадње међу европским народима и државама који ће неминовно довести и до продубљивања свих других видова сарадње.

   Осим тога, исказано је заједничко уверење да је неопходан рад на сарадњи у области коришћења природних ресурса, тако и на економским, културним и политичкима облицима сарадње, на новим темељима, који би обезбедили стабилност и независност европских земаља, у односу на актуелног атлантистичког светског хегемона.

   Стварање чврсте сарадње на линији Париз – Берлин – Москва, учесници ове Међународне конференције виде као одговор на нове геополитичке изазове, а Београд издвајају као најважнијег партнера на Балкану.

   Предуслов за овакав развој догађаја и излазак из кризе, која грози будућности Европе и света, јесте повртак Европе својим темљима и коренима, тј. заједничком религиозном, културном и државотворном обрасцу, без којег ће она наставити да клизи ка понору новог варварства.

НА РУССКОМ
рус

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
бул

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Уметничка Радионица ''Завештање''

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Руске победе

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.рувеб мајстор Преузмите банер Преузмите банер