Грб Краљевине Србије Грб Центра

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

Facebook
Facebook

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ
Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.net

УРУЧЕЊЕ ИМПЕРАТОРСКОГ
ПРИЗНАЊА У МОШОРИНУ   На Дан Силаска Светог Духа на Апостоле 2014. године Господње, бачко село Мошорин је било сведоком велике духовне радости и свечаног торжества.

   Наиме, овај велики Празник је сеоска и Слава сеоског парохијског Храма, тако да је у њему служена нарочито свечана Света Литургија, а доцније и обред освећења славског колача и кољива.

   Обредом освећења славског колача и жита је началствовао Високопречасни протојереј Остоја Нијемчевић, Архијерејски Намесник Жабаљски, уз саслужење још деветорице и појање двојице свештеника и више вероучитеља и теолога из овог села и читавог Намесништва.

   Са благословом Његовог Преосвештенства Епископa Новосадског и Бачког, Сомборског и Сегединског Г.Г. др Иринеја (Буловића) , након обреда, старешини мошоринског Храма Силаска Светог Духа на Апостоле и секретару нашег Центра, Пречасном јереју Бошку Р. Маринкову, уручена је Императорска Медаља ''Јубилеј Свенародног Подвига 1613-2013'', којом га је изволела одликовати Њено Императорско Височанство Велика Кнегиња Марија Владимировна Романова од Русије, de jure Царица Сверуска.

   У својству опуномоћеника Канцеларије Њеног Императорског Височанства, Медаљу му је уручио Часни ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, заменик директора нашег Центра, који је подсетио на дугогодишњи рад оца Бошка на развијању и неговању братских руско-српских односа, као и на сведочењу идеје Православног Монархизма. Ово високо Одликовање, је, дакле, видљиви знак благодарности и признања за дугогодишњи рад и оданост оца Бошка, а посебно у вези са обележавање прошлогодишњих и овогодишњих српско-руских и свеправославних јубилеја: 1700. годишњице од доношења Миланског Едикта, 900. годишњице рођења Светог Симеона Миртоточивог; 800. годишњице од упокојења Свете Краљице Тамаре Грузинске; 700. годишњице од рођења Светог Сергија Радоњешког, 400. годишњице зацарења Светородне Династије Романова, 200. годишњице од рођења Владике Петра II Петровића-Његоша, 110. годишњице од Крунисања Краља Петра I Карађорђевића и 100. годишњице од почетка Првог светског рата.

   Отац Ђакон је нагласак ставио и на подршку, коју је Русија пружала Србији у временима тешких искушења, како пре равно стотину година, током Првог светског рата, тако и данас, у времену нашег великог косовског распећа и страдања од незапамћених поплавних стихија.

   Русија је и тада и данас била прва, која је несебично прискакала у помоћ једноверној, једноплеменој и једнокрвној Србији, а једнако су вазда размишљали и делали и њени велики Владаоци из Светородне Династије Романова.

   Управо зато су се, овом свечаном приликом, под сводовима мошоринског Светог Храма, зачуле и речи Њеног Императорског Височанства Велике Кнегиње Марије Владимировне Романове од Русије, која је недавно, говорећи о великом данашњем страдању у Украјини, између осталог, рекла:

   ''Бројни су примери војне интервенције Запада у унутрашње ствари суверених држава. Признање независности Косова и други слични преседани, чине тренутну позицију западних влада врло климавом, а њихове аргументе сасвим неодрживим. Чак и ако би, у извесној мери, пристали на њихову логику, питање се, ипак, поставља: «Ко су они да суде?»''.

   Потом је отац Бошко, који је од раније носилац и достојанства Витеза Императорског Ордена Свете Ане, Витеза Ордена Орла Грузије и Бешавне Доламе Господа Нашега Исуса Христа и Медаље ''Једна Вера - Један Народ'', изразио своју велику благодарност на указаном поверењу и високом Императорском признању Њеном Височанству, Његовом Преосвештенству, сабраној браћи свештеницима, Ђакону Ненаду, представнику Међународног Фонда Јединства Православних Народа из Москве, г-дину Алексеју Дмитријевичу Кареву, сабраним Мошоринцима и гостима.

Достојан! Достоин! Άξιος!

На многаја и благаја љета!НА РУССКОМ
рус

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
бул

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Уметничка Радионица ''Завештање''

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Руске победе

Иконограф
Драган Јовановићвеб мајстор Преузмите банер Преузмите банер