Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ ЕДИКТ
(313-2013)

Свети Царски Мученици
ЦАРСКИ МУЧЕНИЦИ
(1918-2018)

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90

czipm.org@gmail.comПОСЕТА ПРИНЦА ДАВИТА
ОД ГРУЗИЈЕ СРБИЈИ


ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК ДАВИТ И
ПРИНЦЕЗА ИРИНА ДОЧЕКАНИ У БЕОГРАДУ


  Његово Краљевско Височанство престолонаследник Давит Багратион Мухранбатони, поглавар Краљевског Дома Грузије и Њено Краљевско Височанство принцеза Ирина Багратион Мухрани допутовали су у своју званичну посету Србији 6. децембра 2021, на љубазни позив г-дина Стефана Кркобабића, у својству подпредседника Народне Скупштине Републике Србије, а у организацији српског ректората Ордена орла Грузије и бешавне доламе Господа нашега Исуса Христа, којег предводи г-дин Александар О. Ђурђев, посланик Скупштине Аутиномне Покрајине Војводине и председник Српске Лиге, као ректор за Србију и Часни отац ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, секретар Центра за истраживање православног монархизма, као капелан грузинских Краљевских ордена у Србији.

  Ово је друга посета Његовог Краљевског Височанства Србији, будући да ју је посетио и 2011, кад је одликовао достојанством Велике Огрлице Ордена орла Грузије и бешавне доламе Господа нашега Исуса Христа покојног Његову Светост Г.Г. Иринеја, архиепископа пећског, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског. Овом, пак, приликом, Његова четвородневна посета је иницирана од стране световних и државних власти Србије и имала је снажан и племинит циљ да поспеши духовну, културну и све друге врсте размене и односа два древна православна народа, који имају слична повесна искуства и судбине.

  Посета је отпочела у прелепој и повесној београдској тврђави – Калемегдан и то свачаном инвеституром, кад су Његово Краљевско Височанство престолонаследник Давит и Његово Преосвештенство српски православни епископ источноамерички Г.Г. Иринеј (Добријевић), духовни покровитељ Центра за истраживање православног монархизма, одликовани високим и престижним црквено-друштвеним одликовањем – Крст вожда Ђорђа Стратимировића, које је установљено и додељује се са благословом Његовог Преосвештенства епископа сремског Г.Г. Василија (Вадића), а од стране Центра за развој Шајкашке, Одбора за повратак посмртних остатака вожда Ђорђа Стратимировића у Отаџбину и породице Племенитих Стратимировића од Кулпина, као једне од најдревнијих постојећих српских средњовековних племићких породица.

  Свечаност инвеституре су, у име породице, извели проф. Иван Племенити Стратимировић од Кулпина и проф.др Ђорђе Племенити Стратимировић од Кулпина; г-дин Данијел Кулачин, у име Центра и ђакон Ненад, у име Одбора. Поред Њихових Краљевских Височанстава, Његовог Преосвештенства епископа Иринеја и гортепоменуте господе, свечаности уручења су присуствовали и: Високопречасни протојереј др Василије Вранић; г-дин Александар О. Ђурђев; г-дин Горан Миленковић, помоћник министра за бригу о селу у Влади Србије и г-дин Гојко Раичевић, власник и главни уредник ИН4С-а, једног од најважнијих и најутицајнијих информативних портала на српском језику.

  Овом свечаном приликом је и Његово Височанство, у знак Његове Краљевске милости и благодарности за вишегодишње верно служење Краљевском Дому, одликовао Медаљом за заслуге Краљевском Дому Грузије г-дина Александра О. Ђурђева и проф. Ивана Племенитог Стратимировића од Кулпина.

  Иначе, вреди истаћи да су, пре престолонаследника Давита и Преосвећеног владике Иринеја, Крстом вожда Ђорђа Стратимировића, као високим и веома престижним црквеним признањем, одликовани и: Његово Краљевско Височанство престолонаследник Александар Карађорђевић од Србије и Југославије; Његово Високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски, зетско-брдски и скендеријски Г.Г. Јоаникије (Мићовић); Његово Преосвештенство епископ новосадски, бачки, сомборски, сегедински и јегарски Г.Г. Иринеј (Буловић); Његово Преосвештенство епископ бијељински и зворничко-тузлански Г.Г. Фотије (Сладојевић); Његово Преосвештенство епископ ваљевски Г.Г. Исихије (Рогић); Његово Преосвештенство епископ хвостански Јустин (Јеремић); г-дин Александар Вучић, председник Србије; г-дин Игор Мировић, председник Владе Аутономне Покрајине Војводине; г-дин Небојша Стефановић, министар одбране у Влади Србије; г-дин Стефан Кркобабић, подпредседник Народне Скупштине Србије, као и друге најзаслужније личности из редова свештенства Српске Православне Цркве, Војске Србије, као и културног, академског, привредног, политичког и јавног живота Србије.

  Српски и други медији су известили о овом догађају:


  Званични сајт Српске Православне Цркве (погледајте овде)

  Званични сајт Краљевског Дома Грузије (погледајте овде)

  Званични сајт Српске Православне Епархије источноамеричке, „Грузински принц Давит и епископ Иринеј источноамерички одликовани Крстом вожда Ђорђа Стратимировића” (погледајте овде)

  “Слово Љубве”, радио Српске Православне Цркве, Архиепископије београдско-карловачке (погледајте овде)

  “Pink.rs”, један од најпопуларнијих српских медијских портала: “ВЕЛИКА ЧАСТ! Грузински принц Давит и епископ Иринеј источноамерички одликовани КРСТОМ ВОЖДА ЂОРЂА СТРАТИМИРОВИЋА!” (погледајте овде)

  „ИН4С“, најпопуларнији информативни портал у Црној Гори и један од најутицајнијих медијских портала у региону: „Грузински принц Давит и епископ Иринеј источноамерички одликовани Крстом вожда Ђорђа Стратимировића” (погледајте овде)

СРБИЈА И ГРУЗИЈА СЕ УЗАЈАМНО ПОДРЖАВАЈУ ПО
ПИТАЊУ СУВЕРЕНИТЕТА И ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА


   Његово Краљевско Височанство престолонаследник Давит Багратион Мухранбатони, поглавар Краљевског Дома Грузије и Њено Краљевско Височанство принцеза Ирина Багратион Мухрани, званично су посетили Народну Скупштину Републике Србије, 7. децембра 2021, на позив г-дина Стефана Кркобабића, у својству потпредседника Парламента из редова владајуће коалиције у Србији.

  У саставу Краљевске пратње су, овом приликом, били: г-дин Александар О. Ђурђев, посланик Скупштине Аутиномне Покрајине Војводине и ректор за Србију Ордена орла Грузије и бешавне доламе Господа нашега Исуса Христа и Часни отац ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, секретар Центра за истраживање православног монархизма и капелан грузинских Краљевских ордена у Србији.

  С друге стране, Њихова Височанства и чланове њихове Краљевске пратње је дочекао њихов, врло уважни, домаћин – г-дин Кркобабић и његови сарадници: г-дин Хаџи Милорад Стошић, народни посланик и шеф посланичке групе ПУПС-“Tри П”; г-дин Драган М. Марковић, народни посланик и члан Председништва Партије уједињених пензионера Србије и г-дин Горан Миленковић, помоћник министра за бригу о селу у Влади Србије и генерални секретар Српске Лиге.

  Састанак, који је уследио, одржан је у просторијама библиотеке Народне Скупштине, као повесном и репрезентативном простору у оквиру Дома Народне Скупштине Републике Србије. За тај састанак се може рећи да је био од великог значаја, будући да је третиран широк спектар питања из домена обнове или покретања сасвим нових културних, верских и економских односа између два братска народа, који су повезани заједничком православном Вером и бројним сличностима, које су утицале на њихову дугу повест и које су формирале њихове националне идентитете.

  Након састанка, сусрет је настављен у централном холу Дома Народне Скупштине Србије, где је приређена свечаност инвеституре, којом приликом је Његово Височанство, Медаљом за заслуге Краљевском Дому Грузије, одликовао г-дина Кркобабића, а за његову доказану и плодотворну подршку и то не само овом приликом, него и у одређеним другим приликама, које су биле од огромног значаја за Краљевску Породицу Грузије и за дело унапређења културних веза и бољег разумевања и сарадње између два народа.

  Након инвеституре, Његово Височанство и г-дин Кркобабић су се обратили сабраним представницима медија. Овом приликом, Његово Височанство је произнео следећи говор:

  “У своје и у име своје супруге, принцезе Ирине, имам велико задовољство изразим своју радост што нам се пружила та несвакидашња прилика и част да посетимо ово историјско здање, Дом Народне Скупштине Србије.

   Ово је, други пут да се налазим у посети вашој дивној земљи и граду, које сам истински заволео још у својој младости, када је наша Породица живела у изгнанству и када сам имао прилике да се упознам и дружим и са људима из Србије и Београда, који су ми много говорили о вашој земљи и вашем граду. Њихове приче о лепотама ваше земље и племенитости ваших људи пробудиле су у мени живо интересовање и знатижељу, који су нашли своју потврду кад ми се први пут пружила прилика да овде допутујем. Тада сам имао прилику да будем једнако лепо примељен и домаћински дочекан, као што је и данас случај. Са радошћу, али и са сетом, у себи чувам сећање на ту посету од пре пуних десет година, када нас је примио блаженопочивши Његова Светост архиепископ пећски, митрополит београдско-карловачки и патријарх српски Г.Г. Иринеј, којег смо том приликом одликовали највишим одликовањем нашег Краљевског Дома. Од тог времена, па све до његовог блаженог уснућа, били смо у честом контакту са Његовом Светошћу, чије очинске речи и духовне поуке ћемо задуго чувати у драгом сећању.

  Част ми је што сам данас, на овом знаменитом месту, имао изузетну част да Медаљом за заслуге Краљевском Дому Грузије одликујем потпредседника Народне Скупштине Републике Србије, г-дина Стефана Кркобабића, а на предлог ректора и капелана наших Краљевских Ордена у Србији, господина Александра О. Ђурђева и ђакона Хаџи Ненада М. Јовановића.

   Заиста, са радошћу смо прихатили њихову номинацију уваженог г-дина Кркобабића, којег сматамо истински достојним овог признања нашег Дома. На овај начин желимо да изразимо своју искрену благодарност на његовој искреној и несебичној подршци настојањима нашег Краљевског Дома, на продубљивању и обнови повесних, духовних и културних веза наша два народа. Такође, овиме желимо да пружимо израза свог најдубљег, поштовања и признања господину Кркобабићу на његовим досадашњим изузетним постигнућима, али и да пружимо подстицај даљем развоју културних и других односа наших народа, који имају толико тога заједничког, али у којима постоји значајног простора за унапређење и даљи развој на обострану корист.

   Наши народи, које спаја и нераскидиво повезује заједничка Православна Вера, баштине и веома слична повесна искуства, коз дуге векове свог трајања. Српско-грузински односи сежу у древну прошлост, тј. у време Светог Симеона Мироточивог и Светог Саве. Они, се, потом, гранају до данаших дана, преко ослободилачке балканске војне кампање знаменитог припадника наше Куће, кнеза ђенерала Петра Багратиона-Мухранског у XIX веку и војне и дипломатке службе нашег рођака кнеза Тејмураза Багратион-Мухранског, који је био гардијски официр и познати дипломата Краљевине Југославије, као и супруг Катарине Рачић, унуке знаменитог Николе Пашића, председника српске Краљевске Владе.

   Уверени смо да све ово, као и много тога из историје односа Грузије и нашег Краљевског Дома са Србијом, а што овде нисмо навели, представља здраве и чврсте темеље за рад на унапређивању наших постојећих и стварању нових духовних и културних веза, које ће нас још чвршће повезати.

   Уваженог господина Кркобабића сматрамо за истински незаменљивог и веома драгоценог сарадника на том великом делу и због тога користимо ову прилику да му још једном честитамо на признању, којим је данас заслужено одликован.”

  Одговарајући на Краљевско обраћање, г-дин Кркобабић је истакао:


   “Ваше Краљевско Височанство принче Давиде Багратион Мухранбатони,

   Ваше Краљевко Височанство принцезо Ирина Багратион Мухрани,

   Уважени ректоре Ордена Орла Грузије и Бешавне Доламе Господа нашег Исуса Христа у Србији господине Ђурђев,

   Поштовани капелане грузинских Краљевских ордена у Србији ђаконе Хаџи Ненаде М. Јовановићу,

   Поштовани медији,

   Велики грузијски писац Илија Чавчавадзе је рекао: ,,Од предака имамо три божанска блага: домовину, језик и веру.“ У ову реченицу стале су темељне вредности за које се вековима залажу српски и грузијски народ, њихове државе и њихове цркве, али и вредности која ова два, само географски удаљена народа дубоко вежу. Наше домовине, Грузија и Србија, смештене су на, историјски гледано, најтурбулентнијим просторима Европе и света – Кавказу и Балкану. Зато су судбине Срба и Грузина заправо једна те иста судбина, судбина борбе за очување државне самосталности и националног идентитета у сложеном геополитичком окружењу између супротстављених интереса великих сила. Наши језици и наша писма стари су вековима и своју аутентичност љубоморно чувају од утапања у безлични глобалистички културолошки образац. Наше цркве, Грузинска православна црква и Српска православна црква, једни су од најважнијих стубова православног хришћанства, како некада, тако и сада. Везе наших народа, малих по бројности, али великих по својој историји, храбрости, достојанству, гостопримству и много чему другом, географска удаљеност није нити може ослабити или прекинути..

   Поштовани пријатељи, нећу вас назвати гостима, јер сте ви, како у овом свечаном дому, тако и у Београду и у Србији, у својој другој кући, јер Грузини су по много чему били и остали ,,кавкаски Срби“ или обрнуто, Срби су по много чему ,,балкански Грузини“.

   Ваше Височанство, радује ме да сте по други пут у српској престоници и да сте ми причинили велику част и привилегију да будем одликован ,,Медаљом за заслуге Краљевском Дому Грузије“. Чињеница да сте приликом Ваше претходне посете Београду 2011. године одликовали блаженопочившег патријарха српског Иринеја истовремено ми чини задовољство, али ме и обавезује да и као јавни делатник и као човек промовишем и подстичем српско-грузијске везе, те све оне вредности за које сам рекао да спајају наше народе и наше земље.

   Ваша Екселенцијо, желим да се у Тбилиси вратите са поруком захвалности коју Вама, Вашој држави и Вашим сународницима преносим, сигуран сам, не само у своје име, већ и у име Србије и српског народа. Откако су успостављени наши дипломатски односи 1995. године Србија у Грузији има искреног пријатеља и поузданог партнера. Грузија свих ових година подржава територијални интегритет и суверенитет Србије по питању Косова и Метохије, баш као што то чини Србија у случају недељивости, суверенитета и територијалног интегритета Грузије, укључујући и Абхазију и Јужну Осетију. Грузија увек гласа у корист државе Србије у међународним институцијама када је у питању покушај уласка тзв. Косова у исте, где посебно памтимо глас Грузије против пријема тзв. Косова у УНЕСКО 2015. године, знајући колико су за српску државу и народ важне православне светиње на том простору. Зато Вас молим да целој Грузији пренесете изразе дубоке захвалности и жељу да што пре успоставимо дипломатске односе на највишем нивоу кроз отварање амбасаде Србије у Тбилисију и отварање амбасаде Грузије у Београду. То је важно, јер мали, али слободарски и независни народи попут наших морају да јачају своје политичке, економске, културне и сваке друге облике сарадње, а што је, сигуран сам, у случају наше две земље, и више него изводиво.

   Драги пријатељи,
   Још једном Вам се захваљујем на посети Београду и Србији, на одликовању које сте ми доделили, те на несебичном и неуморном промовисању и подстицању грузинско-српског пријатељства и сарадње.


  Живела Грузија! Живела Србија!”

  Читав овај догађај су, са дужном пажњом, испратили бројни домаћи и неки страни медији:


  Званични сајт Народне Скупштине Републике Србије (погледајте овде)

  Званични сајт Краљевског Дома Грузије: “SERBIA AND GEORGIA SUPPORT EACH OTHERS SOVEREIGNTY AND TERRITORIAL INTEGRITY” (погледајте овде)

  Званични сајт Партије уједињених пензионера Србије (погледајте овде)

  Новинска агенција “Taнјуг” (погледајте овде)

  Водећа српска новинска агенција “Бета” (погледајте овде)

  Један од најпопуларнијих српских интернет портала “Pink.rs” (погледајте овде)

  Информативни портал “Вести.рс” (погледајте овде)

  Београдски новински портал “НБГ репортер” (погледајте овде)

  Frederic de Natal, “Le prince Davit Bagration-Moukhraneli reçu au parlement serbe”, Revue Dynastie (погледајте овде)

  Nicolas Fontaine, “Le prince David Bagration de Géorgie reçu au parlement serbe pour récompenser le vice-président de l’Assemblée nationale”, Histoires Royales (погледајте овде)

† † †

ВАЖАН САСТАНАК У
ВЛАДИ СРБИЈЕ


  Дана 7. децембра 2021, Палата Србија на Новом Београду била је позорница једног врло важног, занимљивог и полезног састанка за Краљевски Дом Грузије и за њихове уважене и високе домаћине у Београду. Вреди подсетити да је Палата Србија репрезентативно здање, које је изграђено 1947-1959 и да је раније била позната као Палата Савезног Извршног Већа 1 (или СИВ 1). Иначе, моментално је користи Влада Србије, која је у њу сместила неколико својих министарстава и агенција.

   Његово Краљевско Височанство престолонаследника Давита Багратиона Мухранбатонија, поглавара Краљевског Дома Грузије и његову супругу, Њено Краљевско Височанство принцезу Ирину Багратион Мухрани, у пратњи г-дина Александра О. Ђурђева, посланика Скупштине Аутиномне Покрајине Војводине, председника странке Српска Лига и ректора за Србију Ордена орла Грузије и бешавне доламе Господа нашега Исуса Христа и Часног оца ђакона Хаџи Ненада М. Јовановића, секретара Центра за истраживање православног монархизма и капелана грузинских Краљевских ордена у Србији, у Влади је дочекао је Његова Екселенција г-дин Милан Кркобабић, министар за бригу о селу у Влади Србије, са којим су имали корисан састанак и топао и пријатељски пријем.

  Овом приликом, Његовој Екселенцији се придружио и г-дин Горан Миленковић, помоћник министра за бригу о селу у Влади Србије; г-дин Стефан Кркобабић, подпредседник Народне Скупштине Републике Србије и г-дин Драган М. Марковић, народни посланик у Народној Скупштини Србије.

  Састанак, који је био изузетно садржајан и користан за обе стране, одиграо се у Црногорском салону Палате Србија, а високи саговорници су дошли до више, веома битних, закључака и постигли су више, изразито корисних, договора, који би могли да подстакну даљу сарадњу на пољу културне размене, сарадње у области дипломатских односа и саобраћаја, али понајвише у домену стручности и надлежности Министарства о којем је овде реч.

  Закључујући овај значајни сусрет, Њихова Височанства су посетила и репрезентативну Дворану Југославија у Палати Србија, а уследиле су и бројне друге активности усмерене ка промовисању културне размене двају братских народа, који би морали бити још посвећенији међусобној сарадњи у свету, који је подложан глобалној доминацији, која није наклоњена нити благонаклона према мањим народима, поготово уколико се они међусобно не подржавају на делу очувања сопственог идентитета и заједничких интереса.

  Иначе, о овом интересантном и вишеструко значајном догађају је, између осталих, известио и званични сајт Краљевског Дома Грузије (погледајте овде).


ПРИНЧЕВО ДУБОКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ
ЗА СРПСКО КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ


  Након веома корисних и интересантних разговора са одређеним представницима дипломатског кора у Београду, Његово Краљевско Височанство престолонаследник Давит Багратион Мухранбатони, поглавар Краљевског Дома Грузије и његова супруга, Њено Краљевско Височанство принцеза Ирина Багратион Мухрани, званично су посетили Народни Музеј Србије у Београду, 8. децембра 2021.

  Њихова Височанства су, са највишим поштовањем и особитим уважавањем, дочекали директор Музеја, г-ђа Бојана Борић-Брешковић и академик г-дин Дарко Танасковић, председник Управног Одбора Народног Музеја Србије и познати и веома уважени српски университетски професор оријенталистике (на бројним университетима у: Србији, Северној Македонији, Босни и Херцеговини, Француској, Италији и Алжиру), писац, преводилац и бивши амбасадор Југославије и Србије у: Турској, Азербејџану, Ватикану, Сувереном војном болничком реду Светог Јована од Јерусалима, Родоса и Малте, као и при УНЕСКО-у.

  У пратњи принца Давита и принцезе Ирине су се налазили: г-дин Александар О. Ђурђев, посланик Скупштине Аутиномне Покрајине Војводине и ректор за Србију Ордена орла Грузије и бешавне доламе Господа нашега Исуса Христа; Часни отац ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, секретар Центра за истраживање православног монархизма и капелан грузинских Краљевских ордена у Србији; г-дин Горан Миленковић, помоћник министра за бригу о селу у Влади Србије и г-дин Далибор Шекуларац, члан Одбора за повратак посмртних остатака вожда Ђорђа Стратимировића у Отаџбину .

  Њехова Краљевска Височанства су показали велико интересовање за сталну поставку Народног Музеја, са посебним нагласком на српској средњовековној колекцији и колекцији српске уметности из периода између XVIII и XX века.

   Народни Музеј Србије је известио о овој Краљевској посети посредством својих званичних налога на друштвеним мрежама:
† † †НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер