Грб Краљевине Србије Грб Центра

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ПОЛИТИЧКУ
ТЕОРИЈУ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ
Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.netПРОМОЦИЈА КЊИГЕ НА ДВОРУ   Краљевски Двор на Дедињу је, о о Дану Преноса Моштију Светог Николаја Чудотворца Мирликијског Чудотворца, 7.(20) маја 2013. године Господње, био позорница промоције још једне вредне књиге, чије објављивање ваља посматрати у контексту повратка и државне сахране посмртних остатака Његовог Величанства Краља Петра II Карађорђевића од Југославије, Њеног Величанства Краљице Марије Карађорђевић од Југославије, Њеног Величанства Краљице Александре Карађорђевић од Југославије и Његовог Краљевског Височанства Краљевића Андреја Карађорђевића од Југославије, на Опленцу 13.(26) маја 2013. године Господње.
     Наиме, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар Карађорђевић од Србије и Југославије и Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина Карађорђевић од Србије и Југославије, заједно са г-дином Драгомиром Ацовићем БО1, председавајућим Крунског савета; прим. др Љубомиром Костићем, личним пријатељем Његовог Величанства Краља Петра II Карађорђевића од Југославије и г-дином Јевђом А. Јевђевићем, старешином Савеза Српских Сокола и аутором књиге, представили су књигу „Повратак краља - Петар II Карађорђевић“.
       Књига „Повратак краља - Петар II Карађорђевић“, ауторско дело г-дина Јевђе А. Јевђевића, замишљена је као свеобухватно издање, које представља живот и дело Његовог Величанства Краља Петра II Карађорђевића од Југославије, али и начин на који је он био представљан и виђен кроз уметничка и књижевна дела, народне песме и др.
       Аутор књигу почиње исцрпном биографијом и генеалошким стаблом Његовог Величанства Краља Петра II Карађорђевића од Југославије, а затим даје преглед уметничких и књижевних дела посвећених покојном Краљу, као и народних песама, које опевају његов живот од рођења, преко очеве трагичне смрти, проглашења за Краља, до живота у изгнанству.
     Вpедност ове књиге лежи, управо, у свеобухватном приступу Аутора, као и у великом броју фотографија, од којих су неке у овој књизи први пут објављене и могу се, без зазора, назвати правим открићем, чиме се читаоцу приређује додатна радост. Фотографије су део приватног архива г-дина Јевђевића, и више установа културе, међу којима су: Фото архива Краљевског Двора и лична архива Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра Карађорђевића од Србије и Југославије; Задужбина Краља Петра I на Опленцу; Народни музеј у Београду, Војни музеј у Београду, музеји у Крагујевцу, Новом Саду, Суботици и Петровграду; Архив Југославије, Војни музеј Чешке армије; Људски музеј Рогашка Слатина многи и други... 
     Промоцији и пригодном пратећем пријему на Двору, током којег је Аутор стрпљиво потписивао књиге присутнима, су, поред бројних угледних званица, присуствовали и: Његова Екселенција г-дин Владимир Николајевич Чушев, амбасадор Белорусије; Њена Екселенција г-ђа Мерцедес Мартинес Валдес, амбасадор Кубе; Његхова Екселенција г-дин Рикардо Ф. Фернандез, амбасадор Аргентине; Њена Екселенција г-ђа Кармита Ауриа Вегас де Спалајковић, почасни конзул Еквадора; пуковник Лорант Куртоси, чешки војни аташе, као и представници амбасада Филипина, Индонезије, Шри Ланке и Јерменије.
     Истичемо да сарадницима нашег Одбора за Хералдичке и Генеалошке Студије причињава посебно задовољство да су се наши хералдички и генеалошки радови нашли и у овом делу, вредном сваке пажње.
     Наиме, странице ове књиге красе и грб Поглавара Краљевског Дома Србије и стандарта Краља Југославије, који су дело наших хералдичких уметника: инж. Срећка М. Никитовића и проф. Љубодрага Љ. Грујића.
     Испред Центра за Истраживање Православног Монархизма, позван је и овој значајној манифестацији је присуствовао Часни отац ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, председник Одбора за Хералдичке и Генеалошке Студије.
 

НА РУССКОМ
рус

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
бул

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара

Епархија Западноевропска 
- Холандија


Српска Православна Парохија 
Светога Василија Великога 
- Хелсингборг

Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Руска хералдичка колегија

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Уметничка Радионица ''Завештање''

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Руске победе

Иконограф
Драган Јовановићвеб мајстор Преузмите банер Преузмите банер