Грб Краљевине Србије Грб Центра

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИFacebook
Facebook

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.net

ЦЕНТРАЛНА ПРОСЛАВА НАШЕ СЛАВЕ   Центар за истраживање православног монархизма је у среду, 03. јуна 2015. године, још једном свечано прославио своју славу, Светог Цара Константина и Царицу Јелену.

   Славско знамење освештано је у храму Светог Луке у Кошутњаку (Београд) и у храму Светог Ђорђа у Кабрамати (Сиднеј). По први пут је централана прослава одржана ван Србије, у Аустралији где стицајем околности живе како Духовни покровитељ Центра Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски Г. Иринеј тако и тренутни директор Центра високопречасни протонамесник Немања Мрђеновић и председник нашег хуманитарног одбора ”Србска Православна Акција Сабор (С.П.А.С.) г. Никола Амановић.

   У Сиднеју је славски колач пресекао старешина кабраматског храма протојереј-ставрофор Ђуро Ђурђевић а појао је архијерејски заменик Епископа Иринеја и намесник сиднејски протојереј-ставрофор Миодраг Перић заједно са протојерејем-ставрофором Николим Билићем и протонамесницима Сашом Чолићем и Немањом Мрђеновићем као и сабраним народом.

   Након молитвеног сабрања у храму домаћини и гости, њих педесетак, прешли су у парохијску салу где је приређено славско послужење и мала изложба грбова израђених од стране нашег Одбора за хералдичке и генеалошске студије.

   Окупљенима се најпре обратио господин Никола Амановић, председник С.П.А.С.-а који је укратко представио историју и рад Центра а затим и најавио предавање оца Немање на тему ”Црква и Монархија”. Целокупан видео снимак предавања биће ускоро доступан преко нашег веб сајта.

   Након предавања г. Амановић је по први пут српској јавности у Аустралији представио и рад изванредне хуманитарне организације Срби за Србе, чији је такође представник за Пети континент а са којом Центар са поносом и задовољством сарађује.

   На крају официјелног програма подељене су захвалнице организацје ”Косовски Фронт” из Русије, које је потписао и пуковник Игор Стрелков, за хуманитарну помоћ народу Новорусије коју је Центар сакупљао у Аустралији и доставио о Божићу ове године, у оквиру акције ”С.П.А.С. за Новорусију”. Том приликом достављено је преко 7000 аустралијских долара, односно нешто више од 5000 евра.

   Интересантно је поменути да је приликом доставе помоћи на новоруском ратишту сакупљена помоћ међу борцима Новорусије за српску децу Косова и Метохије у висини од око 100 000 динара у акцији ”Новорусија за србско Косово” која је испоручена о Васкрсу ове године.

   Слави у Сиднеју je присуствовао и Атаман аустралијског одреда забајкалских Козака Г. Симеон Бојков који је присутнима пренео велику захвалност Игора Стрелкова са којим се недавно срео као и народа Новорусије за помоћ од Срба из Аустралије, како материјалну тако и моралну и захвалио и у своје име на активном показивању братске љубави.

   Отац Немања је пренео поздраве Г. Александра Кравченка и Г. Жељка Ђуровића из организације ”Косовски Фронт” и позвао оне који желе и могу да и овом приликом дају своје донације за напаћени братски народ. Одазивајући се на овај позив овом приликом сакупљено је око 3000 аустралијских долара, односно око 2000 евра.

   Гости и домаћини остали су и после званичног програма у пријатном дружењу, разгледајући грбове, листајући књиге које изашле у издању Центра и размењујући мишљења. Овако плодоносна окупљања увек су извор радости и поноса па тако и ми без лажне скромности истичемо и ово окупљање као још један чврст корак на путу ка повратку србске круне на место које јој припада.


Фотографије: Радивој Мачковић

НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер