Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ ЕДИКТ
(313-2013)

Свети Царски Мученици
ЦАРСКИ МУЧЕНИЦИ
(1918-2018)

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90

czipm.org@gmail.comОДЛИКОВАН НАШ САРАДНИК

   По благослову Његовог Преосвештенства епископа сремског Г.Г. Василија, у име породице Племенитих Стратимировића од Кулпина, Центра за развој Шајкашке и Одбора за пренос посмртних остатака вожда Ђорђа Стратимировића, сарадник Центра за истраживање православног монархизма, г-дин Бојан Старчевић, је одликован Крстом вожда Ђорђа Стратимировића, о Михољдану 2021. године Господње.

   Свечани чин инвеституре је обављен у просторијама београдског хотела Courtyard Marriott од стране г-дина Александра О. Ђурђева, председника Одбора за пренос посмртних остатака вожда Ђорђа Стратимировића; г-дина Данијела Кулачина, председника Центра за развој Шајкашке и Часног ђакона Хаџи Ненада М. Јовановића, секретара Центра за истраживање православног монархизма.

   Овиме је нашем уваженом сараднику одато заслужено признање и исказана дужна благодарност за његов дугогодишњи вредни и пожртвовани рад и служење Богу и Српској Православној Цркви и њеном народу, широм српских земаља и расејања, као и за његово пожртвовано истрајавање на вредностима светосавске духовности и идејама свесрпског јединства, а особито у знак признања за показану верност и значајан допринос на делу сведочења вредности српске монархије и очувања традиција Српске Војводине.

   Иначе, г-дин Старчевић је, од стране блаженопочившег Његовог Преосвештенства епископа жичког Г.Г. Хрисостома, рукопроизведен у степен Чтеца са правом ношења орара и редовно служи по позиву као појац при Католикону Свете српске царске лавре Манастира Хиландара. Члан је реномираног Српског византијског хора ''Мојсије Петровић'', а годинама је обављао и захтевну и одговорну дужност главног црквењака Краљевске капеле Светог Апостола Андреја Првозваног, при Краљевском Двору на Дедињу.

   Сарадник је Одбора за богословске студије Центра за истраживање православног монархизма, који се усавршава на постдипломским богословским студијама Аристотеловог университета у Солуну, а био је и дугогодишњи председник Удружења ''Краљевина Србија'', које делује под покровитељством Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра Карађорђевића од Србије и Југославије.

   Приликом повесне државне сахране посмртних остатака Његовог Величанства Краља Петра II Карађорђевића од Југославије, Њеног Величанства Краљице Марије Карађорђевић од Југославије, Њеног Величанства Краљице Александре Карађорђевић од Југославије и Његовог Краљевског Височанства Краљевића Андреја Карађорђевића од Југославије, 2013. године Господње на Опленцу, г-дин Старчевић је одиграо једну од најважнијих улога, будући да је том приликом био вођа тима црквеног протокола и, заправо, надгледао читаву церемонију.

   Благовољењем Њеног Императорског Височанства Велике Кнегиње Марије Владимировне Романове од Русије, Поглавара Руског Царског Дома и de jure Царице Сверуске, г-дин Старчевић је одликован достојанством Витеза Императорског Ордена Свете Ане, као и Имперасторском медаљом ''Јубилеј свенародног подвига 1613-2003'' и Императорском комеморативном медаљом ''У знак сећања на 400-ту годишњицу Династије Романова''.

   Поред високог признања, које му је сада уручено, славодобитник је и носилац многих других одликовања и признања, као што су: Медаља ''80 година Руског императорског савеза – Реда''; Сребрна медаља Краља Александра I, Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918; Јубиларна медаља ''350 година од козачког освајања Усуријског краја 1655-2005''; Златна медаља за заслуге Удружења ''Краљевина Србија''; Златна медаља за академске заслуге, Племените академије Светог Мученика Амвросија; Почасна повеља Краљевског књижевног клуба ''Карађорђевић'' и др.

   Честитамо нашем вредном сараднику на високом признању, уверени да ће оно послужити не само као знак вредновања његових досадашњих постигнућа у поменутим областима, већ и као подстрек за нове домете у његовом будуђем раду и служењу Богу, Круни и Отачаству!

НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер