Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ЦАРСКИ МУЧЕНИЦИ
(1918-2018)

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90

czipm.org@gmail.com

ИНТЕРЕСАНТНО САБРАЊЕ НА
КРАЉЕВСКОМ БЕЛОМ ДВОРУ


   У краљевском Белом Двору је, 22. јануара (4. фебруара) 2019. године Господње, одржана свечана међународна конвенција ловачког удружења Свети Хуберт – Клуб Србија, поводом оснивања Паневропске мреже клубова Свети Хуберт и јачања сектора ловства у Србији.

   Овом свечаном сабрању је присуствовао велики број угледних званица из Србије, Русије, Румуније, Француске, Ирана, Аустрије и других земаља, а све их је први поздравио г-дин Душан Бабац, члан Крунског Већа и директор Фонда Краљевски Двор, у име оправдано одсутног домаћина – Његовог Краљевског Височанства престолонаследника Александра Карађорђевића од Србије и Југославије. Модератор ове вечери је био г-дин Срђан Новковић, генерални секретар Светог Хуберта Србија.

   Окупљенима су се потом обратили и: г-дин Бернар Лозе (посланик Европског парламента и копредседник Евроазијске народне скупштине); г-дин дипл.инж. Александар О. Ђурђев (председник Српске Лиге); г-дин дипл.инж.арх. Горан Миленковић (генерални секретар Српске Лиге); г-дин Александар Звјагинцев (потпредседник Међународног друштва тужилаца и бивши заменик главног тужиоца Русије); Његово Благородије г-дин Анри Оливије Дуран де Гросувр (оснивач Удружења Париз-Берлин-Москва), г-дин Иван Ђоковић (потпредседник Владе Војводине и покрајински секретар за привреду и туризам), г-дин Бојан Радовановић (заменик председника Ловачког савеза Србије), г-ђа Зорица Суботић (председник Националне асоцијације за оружје Србије), г-дин Жером Бере (потпредседник Светске ловачке организације), г-ђа Сања Момчиловић Богнич (председник Дамског ловачког клуба) и г-дин Душан Илић (потпредседник Светог Хуберта Србија).

   Посебно је запажено било излагање г-дина Горана Тривана, министра заштите животне средине у Влади Србије. У свом обраћању на овом свечаном скупу, министар Триван је истакао значај деловања организација и удружења, које својим уважавањем природе и значаја њеног очувања могу допринети заштити животне средине и заштити биодиверзитета Србије, што је један од приоритета Министарства заштите животне средине. „Времена од када су оваква друштва настајала су се променила, природа се променила. У данашње време када Планета проживљава праву агонију због поступака људи, потребне су организације, које ће уважавати бригу о природи, и оне се могу сматрати својеврсним еколозима“, рекао је Триван, и изразио подршку Светом Хуберту – Клуб Србија, као организацији која се својим радом залаже за поштовање законских правила и норми у сектору ловства, чувајући драгоцену, неопходну равнотежу у природи.

   Свети Хуберт је једна од најпрестижнијих ловачких асоцијација на свету, основана пре више од 300 година, са идејом очувања дивљих животиња и њихових станишта, као и неговања традиције етичког лова и риболова. Како је нагласио председник удружења Свети Хуберт – Клуб Србија, Александар Ђурђев, Свети Хуберт представља својеврсни ловачки „тинк – тенк“, чији су чланови утицајни лидери у својим професијама, спремни да посвете своје време у циљу развоја ловства и целокупног друштва, промоције традиционалне српске ловачке етике, одржавања пријатељских односа међу ловцима и државама из којих долазе, али и промовисања ловног туризма у Србији.

   На конвенцији је свечано потписан и Манифест о оснивању Паневропске мреже клубова Свети Хуберт, што ће допринети јачању међународне сарадње у овој области, и развоју српског ловства у респектабилну привредну грану од посебног значаја, уз остварење производних, социјалних, финансијских и еколошких циљева.

   Интересантно је да се уважени и угледни говорници нису ограничили искључиво на уско-стручну тематику из области ловства, већ су дужну пажњу посветили и аспектима ове приче, који више спадају у домене духовности, етике, геополитике, законодавства, екологије и економије, а за нас је посебно интересантна и важна била размена идеја и искустава, са угледним гостима из иностранства, на тему паневропских и евроазијских интеграција, као и могућности обнове монархије у Србији и у земљама из којих они долазе. Иначе, током ове вечери је вишекратно евоцирана успомена на Светог цара-мученика Николаја II Романова и на Његово Величанство краља Александра I Карађорђевића од Југославије, који су и сами били пасионирани ловци...

   У том смислу треба посматрати и чињеницу да су овом важном сабрању на српском Двору, испред Центра за истраживање православног монархизма, на љубазни позив организатора, присуствовали и директор Центра, Часни ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић и председник Одбора за државотворне и правне студије, г-дин Стефан Д. Стојков. Такође, за потребе Паневропске мреже клубова Свети Хуберт, грб је израдио хералдички уметник нашег Одбора за хералдичке и генеалошке студије, г-дин дипл.инж.грађ. Дамјан Д. Илић...

   Између осталих, својим учешћем су ову свечаност увеличали и: г-дин Михаил Кика (руски ђенерал полиције), г-дин проф. Зоран Буљугић (публициста и преводилац), г-дин Слободан Ерић (уредник часописа Геополитика), г-дин др Ардаван Амир-Аслани (признати стручњак за међународно право и блискоисточну геополитику), г-дин Станислас Парвулеско, г-дин Александар Ж. Протић (музички продуцент, модни дизајнер и члан групе Београдски синдикат), г-дин Данило Голубовић (светник министра за европске интеграције у Влади Србије), г-ђа Биљана Барошевић (помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања) и многи други...
НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер