Грб Краљевине Србије Грб Центра

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ
(2005-2016)

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИНАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА
НАБАВИТЕ НАША ИЗДАЊА

 

Facebook
Facebook

 

YouTube
YouTube

 

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90

czipm.org@gmail.com

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА
У СТАРОМ ДВОРУ     У Старом Краљевском Двору (данашњој Скупштини Града Београда), 29. јула (11. августа) 2017. године Господње, са почетком у 20:00 сати, одржана је изузетна свечаност – Академија руско-српског спортског пријатељства.

     Овиме је, заиста, нераскидивост српско –руског пријатељства још једном показана на делу. Свечана сала Старог Двора била је претесна да прими све оне који су желели да присуствују овој свечаној академији.

     Многобројне београђане и њихове госте, којима је љубав према Русији и Православљу усађена у дубину бића, примио је Двор Обреновића, а под покровитељством нашег престоног града, што сведочи и о високом нивоу на којем је ово отачаствољубиво сабрање одржано.

     Православно спортско друштво ''Света Србија'', већ трећу годину за редом, организује вече српско-руског спортског пријатељства и дружења кроз песме и игре из братске Русије.

     Подсетимо да Православно спортско друштво ''Света Србија'' ове године обележава 12 година рада, а јединствено је и препознатљиво по томе што је нуди и примењује дугорочно решење за васпитање младих кроз спорт, а у складу са вредностима заснованим на православној Вери и традицији.

     Међу уваженим званицама ове вечери су били и: представници Српске Православне Цркве, Амбасаде Руске Федерације, Града Београда, Руског центра за науку и културу у Београду (познатог Руског Дома), истакнути спортски радници, признати спортисти, угледници из српског културног, привредног, политичког и јавног живота, учесници Међународног џудо кампа ''Олимп 2017''...

     Из једноверне и једноплемене Русије, као почасни гост ове свечане академије, је дошао г-дин Евгениј Викторович Љвов, тренер Џудо клуба ''Александар Невски'' из Старог Оскола. Важно је истаћи да је Клуб ''Александар Невски'' дао велики број спортиста, који су остварили запажене резултате у овом борилчком спорту. Најпознатији међу њима, а нама такође јако близак због своје љубави према Србији, је чувени ММА борац Фјодор Владимирович Јемељаненко, саветник министра спорта у Влади Руске Федерације.

     Вече је, како и доликује, отпочело молитвом и благословом, којег је, у име Његове Светости архиепископа пећског, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског Г.Г. Иринеја, пренео Високопречасни протојереј- ставрофор др Драгомир Сандо, председник Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке и ванредни професор Православног богословског факултета Университета у Београду.

     Потом се сабранима обратио г-дин Миљан Ћеранић, директор Православног спортског друштва ''Света Србија'', које промовише модел рада спортских друштава и клубова у складу са православним начелима, позвавши заменика градоначелника Београда, г-дин Андреју Младеновића, да отвори свечаност.

     Г-дин Андреја Младеновић је, поздрављајући сабране у име градских власти, захвалио гостима из Русије на томе што децу осим џудоа уче животу и поштовању противника. Осим тога, истакао је и да Православно спортско друштво ''Света Србија'', које је организовало ову академију, није обично и да се издваја по томе што окупља велики број деце и њихове породице.

     ''Ово Друштво их уједињује у нашој Вери, али и међусобном поштовању и љубави. То је добар пример како можемо да спојимо Православље и спорт, а децу да учимо правим вредностима'', истакао је потом г-дин Младеновић, поново заблагодаривши гостима из Русије на великом прјатељству и љубави које гаје према Србији.

     Потом су присутне поздравили прослављена репрезентативка г-ђа Винка Радовић, председница Православног спортског друштва ''Света Србија'' и поменути г-дин Евгениј Викторович Љвов, чији домаћин у нашој земљи је био г-дин Владимир Ранчић, генерални секретар Џудо клуба ''Олимп'' из Београда.

     Захваливши се својим домаћинима и граду Београду на гостопримству и одличним условима за рад у оквиру поменутог џудо кампа, али и посебно говорећи о српско-руској братској љубави и пријатељству два народа, Евгениј Викторович је завршио своје обраћање спонтаним ускликом: ''Лепа Србија!''

     Изузетно богат и разноврсан програм ове академије се одвијао у духу православног стваралаштва руског и српског народа. На бини су се смењивали извођачи српских и руских духовних, родољубивих и предивних козачких песама, који су на српском и руском језику преносили сву лепоту Православља и сведочила о неразоривој блискости и заједничкој повесној судбини двају народа.

     Учесници програма су били: деца Православног спортског друштва ''Света Србија'', Андрија Анђушић и Ангелина Ђорић; познати музички уметници г-дин Асим Сарван, г-дин Љубомир Љуба Манасијевић, г-дин Драган Млађеновић - Шекспир из славног музичког састава ''Ренесанс'' и г-ђа Јасна Хинић; Пречасни јереј Владимир Симеуновић; Дечји музички састав ''Света Србија''; г-дин Хаџи Никола Мијовић са Појачком групом ''Родослов''; г-дин Небојша Мастиловић из познате Групе ''Пирг''; Његово Преподобије јеромонах Серафим (Петковић), настојатељ Манастира Свете Тројице у Бјелим Водама код Љубовије и Група ''Србче''; Црквени хор ''Видик'' при Храму Преображења Господњег на Видиковцу; Музички састав ''Света Србија'' и др.

     Током академије, председница Православног спортског друштва ''Света Србија'', г-ђа Винка Радовић је уручила иконе светог Василија Острошког, небеског покровитеља овог Друштва, које су освештане на моштима тог великог српског Светитеља, заменику града Београда г-дину Андрији Младеновићу; г-дину Евгенију Љвову уваженом госту из Русије; г-дину Горану Орлићу, потпредседнику Управног одбора Друштва српских домаћина; г-дину Николи Косовцу, привреднику из Београда и г-дину Небојши Терзићу, као заслужним добротворима и сарадницима Друштва.

     Евгени Љивов је изјавио да ће ова икона красити просторије Џудо клуба ''Александар Невски'' и такође обећао да ће следеће године, као узвратни поклон Православном спортском друштву ''Света Србија'', донети икону из манастира, који се налази у његовом граду Старом Осколу.

     У разговору са многобројним присутним представницима седме силе, изражавајући велико задовољство добро организованом свечаношћу у великој сали Старог Двора и веома богатим програмом који је одушевио присутне званице, председница Свете Србије, г-ђа Винка Радовић, је истакла да је све протекло „у духу православног стваралаштва, руског и српског народа".

     "Из богатог изведеног културно-уметничког програма посебну пажњу изазвали су наступи деце из Свете Србије, Андрије Анђушића, који је напамет говорио беседу Светог Владике Николаја у Лондону 1916. године и песма ''Кукавица'', из потресног филма ''Битка за Севастопољ'', коју је на руском извела Ангелина Ђорић", рекла је Радовићева.

     На послетку, она је закључила да је: ''круна тог кампа у Спортском центру ''Олимп'' на Звездари, где су у току такмичења џудо екипа, а трају од 08. до 16. августа, управо у том дружењу, промовисању свега онога што нас као блиске народе спаја''.

     Организатори поменутог Џудо кампа су били Џудо клуб ''Олимп'' и Џудо клуб ''Света Србија'', који делује у саставу Православног спортског друштва ''Света Србија'', а на самом такмичењу, осим екипа из Србије и Русије наступали су и џудо клубови из Црне Горе, Бугарске, Грчке, Литваније и Израела.

     Уз подсећање да се ове године навршава 12 година од оснивања и рада Православног спортског друштва ''Света Србија'' директор те организације Миљан Ћеранић је рекао да је: ''поносан на тај пређени пут јер се успело у томе да се повежу вера и спорт, али да је то утицало и на друге спортисте и клубове да буду духовни, да живе литургијски, да имају чак свештенике и духовна лица за консултанте''.

     ''Ми смо увели молитву пред почетак тренинга, као и молитву благодарности након тренинга'', рекао је Ћеранић додавши да је тај начин васпитавања деце и омладине кроз спорт и молитву: ''заживело чак и у репрезентативним селекцијама''.

     Говорећи о активностима Свете Србије за наредни период, г-дин Ћеранић је нагласио да ће њихово Друштво, осим спортских такмичења која предстоје од септембра, наставити започету акцију ''Србија се роди'', коју води са Друштвом српских домаћина, а тиче се заустављања тзв. ''беле куге'' и промовисања културе рађања код млађих генерација.

     На крају вечери су сви извођачи и угледне званице позвани су да изађу на бину, где су заједно са публиком отпевали познату месму: ''Са Косова зора свиће'', што је био својеврсни громогласни и речити одговор на упорне гласове о некаквом ''унутрашњем дијалогу'' о питању српског Косова и Метохије, који се у последње време проносе у српској јавности.

     Испред Центра за истраживање православног монархизма, на љубазни позив организатора, овој свечаној академији је имао част да присуствује његов директор, Часни ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић.

† † †НА РУССКОМ
rus

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
gre

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
bul

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Њ.К.В. Принцезa Катаринa (Toмиславова) Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Румунски Краљевски Дом

Њ.В. Цар Симеон II Сакскобургготски од Бугарске

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.ру

Часопис за књижевност и културу ''Људи Говоре''веб мајстор Преузмите банер Преузмите банер