Грб Краљевине Србије Грб Центра

EDICT OF MILAN 313-2013
МИЛАНСКИ
ЕДИКТ

HIGH PATRONAGE
ВИСОКИ
ПОКРОВИТЕЉ

SPIRITUAL PATRONAGE
ДУХОВНИ
ПОКРОВИТЕЉ

BOARD FOR HERALDIC AND GENEALOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
ХЕРАЛДИЧКЕ
И ГЕНЕАЛОШКЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR CULTURE
ОДБОР ЗА
КУЛТУРУ

BOARD FOR HISTORIOGRPHY
ОДБОР ЗА
ИСТОРИОГРАФИЈУ

BOARD FOR POLITICAL THEORY
ОДБОР ЗА
ДРЖАВОТВОРНЕ И
ПРАВНЕ СТУДИЈЕ

BOARD FOR THEOLOGICAL STUDIES
ОДБОР ЗА
БОГОСЛОВСКЕ
СТУДИЈЕ

Serbian Orthodox Action ''Sabor''
СРБСКА
ПРАВОСЛАВНА
АКЦИЈА
''САБОР''

Удружење за Борбу
Против Болести Зависности
''Свитање''
УДРУЖЕЊЕ ЗА БОРБУ
ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ
''СВИТАЊЕ''

 

Facebook
Facebook

 

ПОЧЕТНА
О НАМА
СИМВОЛИ
Грб
Застава
Слава
АКТИВНОСТИ
Документи
Саопштења
Трибине
Медији
Најаве
РИЗНИЦА
Извори
Мисли
Истраживања
Разно
НОВО(мапа)
ЛИНКОВИ
Чланица:

Conférence Monarchiste Internationale
Међународнa
Монархистичкa
Конференцијa

064/ 800 47 90
czipm@yubc.net

ВАВЕДЕЊЕ У ЦАРСТВО
   Почетак човековог рађања није онај трен када угледа светлост и први пут заплаче. Човеково рођење је у Богу Створитељу, зачеће је у искри љубави његових родитеља, а по промисли Божјој. У тим, нама недокучивим, тајнама човек добија своје назначење, своју личну благодат.

   Ова благодат, од Бога дата, је најзначајнији човеков задатак, задатак да у свом земаљском животу открије и у делању спроведе оно што му је Бог и Господ наш Исус Христос наменио.

   Тако је и наш Небојша Крстић, ушавши у материјално постојање, почео тражити тајну, коју је у њему Бог похранио. Небојша је за разлику од бројних душа, успео да разгонетне дати му задатак, али и да га спроведе и испуни, те јоште и да посеје зрно из кога ће нићи Центар за истраживање православног монархизма.

   Но, увек постоји она мрачна страна човекове природе. Та тамнина, којом се човек да повести, учинила је да од стране завидљиваца наш Небојша буде спутан, прерано отргнут, изчупан као младица пре тринаест лета.

   Али, како ли су ови од ђаволске власти именовани, убијајући Небојшу, мислили да ће то бити и крај Небојше и његове благодати, ту су се преварили. Господ неће дати да његов праведник иструне, он је смрћу наново оживео у Богу и нама, који смо баштиници истог завета.

   Тако је и овом приликом управо на тринаесту годишњицу, семе које је посејао Небојша, а које је сада храст разгранати, Центар организовао панехиду за свог Оснивача.

   Парастос је служен у цркви Светога Апостола и Евангелиста Луке у Кошутњаку, о Ваведењу Пресвете и Пречисте Богоотроковице и Приснодјеве Марије, 21. новембра / 4. децембра.

   Панехиду су служили Пречасни оци наши јереји Александар Милутиновић и Миодраг Топаловић, док су одговарали појци цркве Светог Луке, предвођени Високопречасним нашим оцем протојерејем-ставрофором  Драгишом Топаловићем.

   Парастосу су присуствовали бројни пријатељи, поштоваоци, саборци и сарадници почившег Небојше, као и сарадници Центра и бројне личности из јавног, културног, политичког и медијског живота Србије.

   Међу поменутим сарадницима Центра налазили су се Пречасни наш отац јереј Бошко Р. Маринков, секретар Центра и Часни наш отац ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, заменик директора Центра. Поред наших отаца, учешћа су узели и наши вредни сарадници: Александар В. Бачко, Срећко М. Никитовић, Ђорђе Реџа, Ненад Д. Лукић и др.

   Након одслуженог парастоса мученику Небојши и пригодне беседе, коју је произнео Часни наш отац ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, уследила је додела Меморијалних плакета "Небојша Крстић".

   Највише признање нашег Центра први су понели: господин пуковник доц. др. Борислав Д. Гроздић, ванредни професор Војне етике на Катедри друштвених наука Војне академије у Београду; господин Срећко М. Никитовић, хералдички уметник нашег Одбора за хералдичке и генеалошке студије и господин дипл.инж. Александар О. Ђурђев, председник Савета за јавни ред, мир и безбедност у Скупштини града Новог Сада и саветник градоначелника Новог Сада за питања Дунавске стратегије.

   Додела Плакета је пропраћена захвалним клицањем присутних да су носиоци достојни признања.

   У име лауреата присутнима се обратио пуковник Гроздић. Господин пуковник се у својем обраћању подсетио на нашег Небојшу и са сетом и дивљењем нас подсетио на његово прегнуће, којег смо и ми баштиници.

   Након доделе Меморијалних плакета, присутни су позвани од стране Часног нашег оца ђакона Ненада да се придруже агапијалном окупу и сећању на почившег Небојшу Крстића.

   Током поменуте трпезе љубави пријатељи, сарадници и саборци блажене успомене брата Небојше, као и поштоваоци његовог дела и наше заједничке идеје, евоцирали су успомене на великог покојника, а сабранима се, бираним речима, обратио и Пречасни јереј Бошко Р. Маринков, подижући чашу за покој његове мученичке душе и посвећујући му своје богољубиве и отачаствољубиве стихове.

+ + +


      

У В Е Ћ А ЈНА РУССКОМ
рус

ÎN ROMÂNĂ
rom

НА БЪЛГАРСКИ
бул

IN ENGLISH
eng

EN ESPAÑOL
esp

Српска Православна Црква

ОДБОР ЗА ЈАСЕНОВАЦ СВЕТОГA АРХИЈЕРЕЈСКОГA САБОРА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Помозите обнову Свете српске Царске Лавре - Манастира Хиландара


Њ.К.В. Принц Александар Карађорђевић

Њ.К.В. Кнез Димитрије Карађорђевић

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине Карађорђевић

Фондација Принцезе Јелисавете Карађорђевић

Руски Царски Дом

Грузински Краљевски Дом

Грчки Краљевски Дом

Друштво Српских Грбоносаца ''Милош Обилић''

Сибирска хералдичка колегија

Burke's Peerage & Gentry International Register of Arms

Хералдички Уметник Срећко Никитовић

Хералдички Уметник Небојша Дикић

Хералдички уметник Љубодраг Љ. Грујић

Хералдички уметник Ђорђе Реџа

ПОСМАТРАЧ

Издавачка кућа ''Конрас''

Савез Православних Хоругвоносаца

Русское Имперское Движение

Иконограф
Драган Јовановић

Српска.рувеб мајстор Преузмите банер Преузмите банер