ЕМИСИЈА О КРАЉЕВСКИМ ДВОРОВИМА

15. јул 2022. | Вести

На програму телевизије Euronews Serbia, о Петровдану, 12. јула 2022. у 21:00, премијерно је емитована епизода путописног серијала „Културиста“, на тему Краљевског дворског комплекса у Београду. Иста епизода је репризно емитована на истом каналу о Павловдану, 13. jула 2022. у 9:00 сати.О успеху и гледаности овог наставка серијала „Кулртуриста“сведочи и чињеница да ће повремено, у наредних годину дана, иста епизода поново бити репризно емитована.

Са благословом Његове Светости архиепископа пећског, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског Г.Г. Порфирија и са дозволом Његовог Краљевског Височанства престолонаследника Александра Карађорђевића од Србије и Југославије, гледаоци имају прилику да обиђу храм Светог апостола и јеванђелисте Луке у Кошутњаку, Краљевски и Бели Двор на Дедињу и OURS винотеку & ракија shop у Кошутњаку.

У овом обиласку су се г-дину Бошку Козарском, аутору и водитељу ове гледане емисије, придружили и: г-дин Предраг Марковић, члан Крунског савета престолонаследника Александра и некадашњи министар културе, информисања и информационог друштва у Влади Србије, председник Народне Скупштине Србије и вршилац дужности председника Србије; г-дин Урош Парезановић, шеф службе за односе с јавношћу и протокола Краљевског Двора и Часни ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, секретар Центра за истраживање православног монархизма.