КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ НА САЈМУ КЊИГА

25. окт 2022. | Вести

Удружење грађана „Култура ћирилице“, које се годинама упорно бори за промоцију српског писма и културе, на овогодишњем, 65. Међународном сајму књига, који се одржава од 23. до 30. октобра 2022, има штанд који је постављен на галерији хале 1 Београдског сајма и носи број 1534.

На том штанду је, између осталог, могуће погледати различита ћирилична издања, као и фантастичне примере калиграфске уметности и примене ћирилице у резбарији и сл. Ту су, такође, и издања издавачке куће Поредак и Центра за истраживање православног монархизма.

Приход од свих продатих књига у издању нашег Центра биће намењен помоћи и подршци активностима Савеза удружења потомака ратника Србије 1912–1920. године, које делује у веома скромним материјалним условима, упркос чињеници да баштини традицију дугу 103 године. Упркос томе, овај Савез упорно настоји да остварује свој циљ оличен у чувању и развијању светле традиције наше славне прошлости са тежиштем на периоду од 1912. до 1920. године.

Овиме, дакле, прилажемо своју скромну лепту, будући да би свима требала да нам буде на срцу залагање за промоцију нашег националног писма, као једног од крајеугаоних каменова српског идентитета, али и да подржимо неодустајни и упорни рад на настављању традиције ратника ослободилачких ратова Србије, да свој рад и активност темељи на патриотизму и родољубљу, према свом народу и Отаџбини.