НИШТА НИЈЕ СКРИВЕНО ШТО СЕ НЕЋЕ ДОЗНАТИ!

9. мар 2023. | Вести

У емисији Дијалог, која се емитује на YouTube каналу познатог интернет портала Нови стандард, 24. фебруара 2023. гостовао је публициста и писац, г-дин Игор Ивановић.

Тема ове интересантне емисије била је „Мит о западним вредностима мора бити преиспитан у темељу“, а у сегменту ове емисије, који се бавио временом владавине и убиством Зорана Ђинђића, као и о спрези политике и криминала, г-дин Ивановић је учинио нешто прилично неуобичјено за нашу јавну сцену и медијски простор.

Наиме, отворено је проговорио (макар укратко и као илустрацију поенте, коју је хтео да истакне) о погибији оснивача Центра за истраживање православног монархизма, брата Небојше М. Крстића!

Подсећамо да наша борба и настојања, сасвим на трагу онога о чему је овде проговорио и г-дин Игор Ивановић, трају већ више од две деценије, јер је, сваком разумном и иоле упућеном, од почетка било јасно шта стоји иза убиства блаженопочившег Небојше.

Као пример можемо узети Саопштење Отачаственог покрета Образ, које је, поводом убиства председника Владе др Зорана Ђинђића, писао тадашњи председник Градског одбора Београд Образа и његов Секретар за односе са политичком  емиграцијом и националним организацијама, а данашњи секретар Центра за истраживање православног монархизма.

То Саопштење је објављено у познатом и читаном крагујевачком месечнику Погледи (Крагујевац, март 2003, год. XXII, бр. 255, стр. 9), а колики му је, заправо, публицитет тада дат, види се и из чињенице да су уз то Саопштење, по овом питању, на том месту објављене само још изјаве и саопштења: др Војислава Коштунице (тадашњег председника Државне заједнице Србије и Црне Горе), Владе Србије, Велимира Илића (председника Нове Србије), Српске радикалне странке, др Драгољуба Мићуновића (председника тадашњег Демократског фронта), Небојше Човића (тадашњег председника Демократске алтернативе и заменика председника Владе, шефа Координационог центра за југ Србије и Координационог центра за Косово и Метохију) и Душана Михајловића (тадашњег председника Нове демократије и потпредседника Владе задуженог за унутрашње послове).

Не треба ни помињати колико је наш став одскакао и суштински се разликовао од ставова свих горепоменутих тадашњих актера политичког живота. Поготово што је ова два политичка убиства доводио у директну корелацију…

Можда је то и разлог због чега још чекамо одговор на питања, која смо постављали и ми тада и г-дин Ивановић данас?

Благодаримо и г-дину Ивановићу и Новом стандарду, јер нас уверевају да нису бесмислена и безнадежна наша настојања и борба, који трају више од 21 године, да се, коначно, расветли и обелодани пуна истина о пострадању Небојше М. Крстића, новог политичара са Крстом!