Бојан Д. Старчевић

Бојан Д. Старчевић

Никола Амановић рођен је у Книну 1983. године. Након Отаџбинског рата једно време живи у Крагујевцу, а затим са породицом емигрира у Аустралију.

У Сиднеју завршава основну и средњу школу и уписује студије бизниса, а после неког времена почиње упоредо да ради у корпоративном сектору. Пред сам крај студија доноси одлуку о промени каријере и конкурише за упис на постдипломске студије позоришне режије на престижном Националном институту драмских уметности (NIDA). На основу талента и приказаних способности примљен је на постдипломске студије на NIDA пре дипломирања на основним академским програмима. Успешно завршава драмске студије 2009. године режирајући више кратких дела Харолда Пинтера.

У периоду од 2009. до 2011. самостално режира неколико представа и ради као асистент режије у више сиднејских позоришта, као и у чувеној Сиднејској опери. Упоредо ради као асистент на NIDA, где предаје (води вежбе) на предметима везаним за историју филма и осталих визуелних уметности.

Са вереницом се 2011. године сели из Сиднеја за Београд. Тада постаје члан Хуманитарне организације Срби за Србе, кроз чији рад често одлази на Косово и Метохију и у западне србске земље. Никола уједно користи ову прилику да боље упозна своју веру, обилазећи многе србске манастире по Отачаству и Светој Гори.

Почетком 2014. године ступа у Свету тајну брака и са супругом се враћа у Сиднеј, где она приводи крају своје докторске студије. Стално је запослен у установи, која пружа помоћ психичким болесницима, зависницима, и осталим члановима друштва, којима је потребна нека врста помоћи и утехе. Наставља са високим академским усавршавањем у области социјалне политике и социјалног рада али и лепих уметности.

Крајем 2014. године постаје стални сарадник Центра за истраживање православног монархизма кроз студијски Одбор за културу и први делатни одбор Србска Православна Акција ”Сабор” (С.П.А.С.), у коме врши дужност председника Одбора.