Др Борис С. Стојковски

Др Борис С. Стојковски

Рођен у Суботици, живи и дела у Новом Саду. На Одсеку за историју, на Философском факултету Университета у Новом Саду ангажован је као стручни сарадник на предмету Општа историја средњег века. Ментор му је био проф.др Петер Рокаи, један од наших најугледнијих медиевиста.

Објавио је радове у неколико стручних и научних часописа, попут Културе полиса и др. Тренутно је у штампи неколико радова за еминентне научне часописе.

Бави се историјом, пре свега средњевековном, затим србском новијом историјом, политиком, политичком теоријом и философијом.

Oдбранио je свој докторат, 8.(21) фебруара 2014. године Господње, на Философском факултету Универзитета у Новом Саду, са радом на тему: “Црквена историја Срема у средњем веку“.

Сарађивао је и сарађује са низ православно-националних часописа и организација, попут Двери србскихСрбског деспота, итд. Сарадник је и члан Србског културног центра Свети Сава у Суботици, а члан је и уредништва часописа за културу, уметност и науку Луча реченога Центра. Текстове је објављивао у Новом виделуЗбиљиСветском србском гласуЛучиДанимаГласу јавности… Писао је за интернет часописе Коначни обрачунКоментарНова српска политичка мисао

Председник је Одбора за историографске студије Центра за истраживање православног монархизма.