Мирко Ј. Стојнић

Мирко Ј. Стојнић

Наша је велика част и задовољство, да известимо да је у рад нашега Обдора за хералдичке и генеалошке студије пожелео да се укључи и врло уважени арх. Мирко Ј. Стојнић.

Са својих непуних 79 година, господин Стојнић је наш свакако најстарији хералдичар, а по своме опусу, дефинитивно и један од најзначајнијих.

Хералдику је изучавао од 1969. године Господње, под туторством Лорда Сноудона и Лорда Ешера и њоме се активно бави и до дана данашњега.

Аутор је већега броја месних, корпоративних и породичних грбова. Објавио је десетине стручних радова из области хералдике, а у више наврата је говорио на хералдичке и сродне теме на научним скуповима у Србији, Ирској, Аустрији, Мађарској и Немачкој, као и у електронским медијима.

Председник је Хералдичке секције Удружења примењених уметника и дизајнера Војводине. Члан је: Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, The International Registry of Artists and Designers, The International Council of Societies of Industrial Design, The International Council of Graphic Design Associations, Association Typographique Internationale…

† † †

Наш уважени сарадник, дипл.инж.арх. Мирко Ј. Стојнић, се променио светом почетком јануара 2016. године Господње.

Нека би му Господ подарио рајско насеље и настанио га у наручју Авраамовом!