Мирослава М. Чатлајић

Мирослава М. Чатлајић

Рођена сам о празнику Рођења Пресвете Богородице – Мала Госпојина 8.(21.) септембра 1981. године Господње у Кикинди, од оца Милана, рођеног 25.(7.) августа 1955. године, мајке Марије, рођене 16. (29.) новембра 1956. године. Имам брата Марјана, рођеног 28. (11.) јула 1984. године.

Основну и средњу школу похађала сам у Кикинди. Након завршене средње школе уписујем Вишу школу за образовање васпитача „Зора Крџалић Зага“ у Кикинди. Дипломирала сам на вишој школи 2003. године.

Исте године са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Банатског Г.Г. Хризостома именована сам као вероучитељ у ОШ „Ђура Јакшић“ у Кикинди. Такође, текуће године уписујем трећу годину Учитељског факултета у Сомбору, на којем сам дипломирала 2007. године и стекла звање професорa разредне наставе.

Била сам члан хора „Свети Димитрије“ при манастиру Свете Тројице у Кикинди. Од 2004. године као вероучитељ са ученицима сам, уз Божију помоћ, учествовала у припреми и извођењу светосавских академија у организацији Српске православне цркве у Кикинди, као и светосавских приредби у основној школи. Активно сам узимала учешћа (што у раду са ученицима, што у организовању) на ликовном и литерарном конкурсу „Слава мога града – Свети Никола„ у организацији Српске православне цркве и Скупштине општине Кикинде, ликовној и литерарној радионици „Зрно Горушичино“ која се одржава на месту изградње храма Светих Козме и Дамјана. Обе радионице се, Богу хвала, већ четири године одржавају у Кикинди.

Активним наступом ђака сам узела учешће на Видовданским сусретима у Кикинди 2006. године. Такође сам учествовала у организацији и припреми ученика у извођењу драматизације и музичког приказа у Геронтолошком центру у Кикинди.

2005. године сам, слава Богу, реализовала групно крштење ученика основних школа „ Ђура Јакшић“ и „ Жарко Зрењанин “, а 2008. године, уз Божију помоћ, спровела сам и акцију групног крштења нових ученика ОШ „Жарко Зрењанин“.

Од 2004. године сам именована као вероучитељ у ОШ „Жарко Зрењанин“, а од јануара 2007. године и у ОШ „Јован Поповић“ у Кикинди.

Живим и радим у Кикинди.