Небојша Д. Стојнић

Небојша Д. Стојнић

Небојша Д. Стојнић рођен је 13.02.1980. у Ваљеву од православних родитеља Драгице и Драгана. Мајка му је пореклом из Бранковине а отац из Славковице. Небојшин деда по мајци пао је за Краља и Отаџбину на Солунском фронту док је његов деда по оцу мучки пострадао од комуниста на Голом отоку.

Основну школу завршио је у Ваљеву 1995. а упис у богословију у Крки спречен је усташком окупацијом Републике Српске Крајине. Завршио је војну школу. Жељени упис на Православни Богословски Факултет Универзитета у Београду поново је „осујећен“ агресијом НАТО алијансе на СРЈ 1999. Године.

По завршетку средње школе као официр ВЈ распоређен је на чувени ратни брод „Јадран“. У дипломатији проводи неколико година пловећи по Средоземљу упознавајући разне културе и средине и даље не одустајући од жеље за уписом на ПБФ. Пут га међутим одводи у Немачку где је прихватио понуду да води један престижни ресторан интернационалне кухиње. У Немачкој упознаје своју садашњу супругу са којом се убрзо враћа у Отаџбину, трајно се настањујући у Новом Саду где ускоро добијају и дете.

Милошћу Божијом Небојша је 2006. године добио прилику да се упише на ПБФ где је данас као редовни студент треће године општих студија теологије један од најбољих студената на факултету.

Уз студије ради на пројекту лечења хероинских зависника у терапеутским центрима „Земља Живих“, при манастиру Ковиљ у Бачкој. Жеља му је да овај пројекат прошири на целу покрајину Војводину и помогне што већем броју унесрећених.

Бави се теологијом, философијом, психологијом,… Његови радови често су награђивани како у Србији тако и у иностранству. Превођен је на неколико светских језика.

Сарадник Центра за Истраживање Православног Монархизма од априла 2009. године.