О СРПСКОЈ АРИСТОКРАТИЈИ, НА ФРАНЦУСКОМ ЈЕЗИКУ

4. мај 2023. | Вести

Управо је, из штампе, изашла књига Les Nobles Stratimirović – du Moyen Âge à nos jours (Племенити Стратимировићи – од средњег века до данас) у коауторству Његовог Благородија проф. др Ђорђа Витеза И. Стратимировића од Кулпина и секретара Центра за истраживање православног монархизма, Часног ђакона мср Хаџи Ненада М. Јовановића.

После овог издања, на француском језику, ускоро се надамо и издању на српском, руском и енглеском, а потом и на немачком, италијанском и шпанском језику, ако Бог да. Иначе, на страним језицима је то, заправо, нека врста сепарата, од нешто више од осамдесет страна, а на српском ће бити значајно већа, богатија и репрезентативнија књига.

Издање на француском језику, које Вам представљамо, као и остала на страним језицима, која ће се тек појавити, намењена су рудиментарном упознавању странаца, са историјом ове знамените српске аристократске породице, али, кроз то и са историјом читавог српског народа у последњих девет векова, док ће оно на српском језику задовољити (како текстом, тако и богатством илустрација) и најпробирљивије сладокусце и љубитеље српске историје.

Издавач ове књиге је Центар за развој Шајкашке, док је Центар за истраживање православног монархизма свесрдно помогао и подржао овај пројекат.

Иначе, ово је шеста књига, коју потписује секретар нашег Центра, ђакон Ненад, при чему је друга, коју потписује као коаутор.