ПРИКАЗ КЊИГЕ У ВИСОКОРАНГИРАНОМ НАУЧНОМ ЧАСОПИСУ

18. мај 2023. | Вести

У најновијем броју високорангираног научног часописа Политикологија религије (бр. 1/2023, год. XVII, стр. 189-191), који је изашао 2. маја 2023. године, објављен је и рад заменика директора Центра за истраживање православног монархизма, Пречасног протонамесника Немање С. Мрђеновића под насловом: Religion, Biden and Serbia: Religious Factor in the Politics of President Biden and How Could it Affect Serbian Interests.

Реч је, заправо, о маестрално написаном приказу књиге секретара нашег Центра, Часног ђакона Хаџи Ненада М. Јовановића „Религија, Бајден и Србија“, који је имао, заиста, велику част да се нађе међу корицама овог, изванредно успелог, броја часописа Политикологија религије, којег објављује Центар за проучавање религије и верску толеранцију из Београда.

Иначе, кад кажемо да је реч о високорангираном научном часопису, под тим мислимо на чињеницу да је он, на Листи категорисаних научних часописа за 2022. годину, коју води Министарство просвете у Влади Србије, сврстан у врло високу категорију М24, тј. као национални часопис међународног значаја, који се, према библиометријским показатељима Националне базе научних часописа, у својој области наука, налази у првих 10%.