ПРИЗНАЊА НАШИМ САРАДНИЦИМА

26. апр 2022. | Вести

У последње време је двоје наших вредних сарадника, др Александра М. Пећинар и Часни ђакон мср Хаџи Ненад М. Јовановић, награђено интересантним и важним иностраним признањима, чиме је изражена благодарност за њихову вишегодишњу службу високим идеалима за које се залаже и Центар за истраживање православног монархзма, али је, уједно, и валоризован њихов вредни научно-истраживачки рад и постигнућа.

У том смислу, наша уважена др Пећинаp је имала ту изузетну част да буде примљена у чланство реномиране Академије књижевности и уметности Португала (Academia de Letras e Artes de Portugal) и то у категорији дописног страног академика (Académica Correspodente Estrangeira) и класи књижевности (Classe Letras). Иначе, реч је о високој и веома реномираној академској непрофитној институцији, чија је племенита основна намена изучавање, развијање и промоција португалске, европске и светске културе. Пријемом у своје чланство, ова Академија одаје своје признање и валоризује изванредни допринос, у доменима уметности и књижевности, што сведочи о чињеници да је вишегодишњи вредни списатељски рад, у oбласти историографије, културне дипломатије, геополитике и сродних области, који је несумњив у богатом научном опусу наше поштоване сараднице, достојно препознат и ван граница Србије и Балкана.

С друге стране, ђакон Ненад је, у знак признања за његов вишедеценијски рад на сведочењу идеје православног монархизма, имао част да прими настолну Спомен медаљу у част венчања Његовог Императорског Височанства Господара Наследника-Царевића и Великог Кнеза Георгија Михаиловича и Њене Светлости Најсветлије Кнегиње Викторије Романовне (Памятная Медаль в честь венчания Его Императорского Высочества Государя Наследника-Цесаревича и Великого Князя Георгия Михайловича и Ея Светлости Светлейшей Княгини Виктории Романовны), која је искована и додељује се у циљу пригодног обележавања и сећања на склапање брака јединог сина и наследника Њеног Императорског Височанства Велике Кнегиње Марије Владимировне Романове од Русије, Поглавара Руског Царског Дома и de jure Царице Сверуске.