РАДИО ЕМИСИЈА О СРПСКОМ ПРАВОСЛАВНОМ МОНАРХИЗМУ

30. апр 2022. | Вести

О Светој Мученици Анисији и Светој Преподобној Теодори, у среду, 30. децембра 2021. (12. јануара 2022), од 9:15 до 10:00 сати, Часни ђакон мср Хаџи Ненад М. Јовановић, секретар Центра за истраживање православног монархизма, гостовао је у познатој радио емисији „Помаже Бог, народе мој“, која се емитује на таласима београдског Бум Бум радија, на фреквенцији 89,4 MHz.

Емисију је зналачки водила уважена г-ђа Светлана Богдановић, која је аутор ове емисије и главни и одговорни уредник ове радио станице, која је од свог оснивања добро позната управо по неговању и сведочењу православних духовних вредности и српске националне мисли.

Иначе, реч је о емисији за коју коју се може рећи да већ има култни статус, будући да се емитује већ скоро петнаест година, а уједно је и сасвим јединствена, као једина емисија на српским комерцијалним радио станицама која се искључиво бави правослaвном културом, историјом и традицијом српског народа и која се вазда нарочито трудила да њени гости и саговорници буду изузетно меродавне личности са српске духовне, научне и културне сцене.

Овом приликом, тема разговора је била књига секретара нашег Центра „Српски мислиоци о хришћанским основама монархије“, коју је објавио Центар за проучавање религије и верску толеранцију уз подршку Центра за истраживање православног монархизма.

† † †