СЕЋАЊЕ НА НЕБОЈШУ М. КРСТИЋА У НИШУ

27. нов 2022. | Активности, Вести

У петак, 2. децембра 2022. године, са почетком у 17 часова, у Великој сали Универзитета у Нишу одржаће се трибина под називом „Сведок Српског завета“. Трибина ће бити посвећена сећању на Небојшу М. Крстића, оснивача Центра за истраживање православног монархизма, који је 4. децембра 2001. године мученички пострадао, полажући живот за Крст Часни и Слободу Златну.

Овом приликом ће о богољубивом и родољубивом прегалаштву Небојше М. Крстића говорити његови пријатељи и сарадници: Часни ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, секретар Центра за истраживање православног монархизма; Владимир Р. Димитријевић, угледни доктор филолошких наука и православни публициста; и Марко Б. Димитријевић, српски интелектуалац националне оријентације и члан Културног клуба „Црњански“.

Трибину „Сведок Српског завета – Сећање на Небојшу М. Крстића“ заједнички организују Центар за истраживање православног монархизма, Културни клуб „Црњански“ и Дружина Светог краља Милутина из Ниша, чији је рад, између осталог, посвећен управо очувању успомене на блаженопочившег Небојшу М. Крстића.