ВАЖАН И ВИШЕСТРУКО КОРИСТАН САСТАНАК СА ЊЕГОВИМ ВИСОЧАНСТВОМ

20. нов 2022. | Вести

Секретар Центра за истраживање православног монархизма, Часни ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић је, 4. (17.) новембра 2022, у друштву Његовог Благородија проф. Ивана Витеза Стратимировића од Кулпина, примљен у незваничну аудијенцију у Краљевском Двору у Београду, од стране Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра Карађорђевића од Србије и Југославије.

Непосредни повод за овај, уобичајено пријатни и неуобичајено дуги, састанак са Његовим Височанством, било је обећање дато Његовом Царском Височанству Надвојводи Максимилијану Кристофу од Хабсбург-Лорене, приликом недавне посете поменуте двојице господе Бечу, да ће Престолонаследнику Александру лично предати један његов дар и пропратно писмо.

Међутим, поред овог, непосредног повода, главнина овог садржајног и, чини нам се, врло важног разговора, била је посвећена једној племенитој замисли, са којом се Његово Височанство свесрдно сложио и за коју је одлучио да ће се на њеном остварењу радити у најскоријој будућности, јер је реч о догађају, који би, чак, могао имати и извесне историјске димензије и импликације, али, сасвим неоспорно, и изванредно потентну духовну и символичку вредност на добробит монархистичке идеје на целокупном српском етничком и повесном простору, али и на ползу читавог распетог Српства, као и наше Свете Цркве и светле Круне, посебно у турбулентним и изазовним временима у којима живимо.

Подразумева се да ће, о реченом пројекту, српска, регионална и светска јавност бити благовремено обавештени, а наше је уверење да ће га поздравити сваки искрени српски, православни монархиста и родољуб, као и сви они, којима бољитак и напредак нашег народа и Отачаства леже на срцу.